Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.9°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.6°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.6°C16.0°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.3°C21.7°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.0°C
2 BF 67%
ΣΕΠΕ / Σκάνδαλο με επαναφορά υπαλλήλου που ήταν σε αργία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΕΠΕ / Σκάνδαλο με επαναφορά υπαλλήλου που ήταν σε αργία

ΣΕΠΕ

Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, που βαρύνει τη γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, αλλά "βγάζει στη σέντρα" και τον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, είναι η επιστροφή στο ΣΕΠΕ υπαλλήλου που είχε απομακρυνθεί, και μάλιστα τελούσε σε αργία την τελευταία διετία.

Συγκεκριμένα, πρώην διευθυντής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), που είχε απομακρυνθεί προ διετίας γιατί είχε προχωρήσει σε παράτυπες διαγραφές προστίμων που είχαν επιβληθεί σε επιχειρήσεις, όχι μόνο επανέρχεται στην Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά επιπλέον τοποθετείται από τη γ.γ. του υπουργείου Εργασίας στην Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας!

"Δηλαδή επανέρχεται θριαμβευτικά, όχι σε μια απλή Διεύθυνση του ΣΕΠΕ, αλλά στην υπηρεσία η οποία διενεργεί τους εσωτερικούς ελέγχους στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, με ελεγκτικό έργο το οποίο εκτείνεται σε όλη την επικράτεια", σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών".

Με άλλα λόγια, ενώ για δύο ολόκληρα χρόνια ο διωκόμενος πειθαρχικά υπάλληλος τελούσε σε αργία, η νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και η γ.γ. Άννα Στρατινάκη, επικαλούμενες τώρα υπηρεσιακές ανάγκες, τον τοποθετούν στην Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών. Μαζί του επανέρχεται και η υφισταμένη του.

Μάλιστα, η μετακίνηση του υπαλλήλου έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με την ταυτόχρονη μετακίνηση άλλου υπαλλήλου από την Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Συντονισμού Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία, που, σημειωτέον, παρέμενε χωρίς διευθυντή από το 2019.

“Επιτελική” επιβράβευση παραβάσεων

"Η εν κρυπτώ επαναφορά δύο υπαλλήλων με σοβαρότατα πειθαρχικά παραπτώματα στο ΣΕΠΕ -και μάλιστα του ενός σε αναβαθμισμένη θέση ελεγκτή- συνιστά πρόκληση για τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους και ταυτόχρονα ένα χαρακτηριστικό δείγμα 'επιτελικής' διακυβέρνησης της Ν.Δ. Η συγκάλυψη και το κουκούλωμα παραβάσεων, η καταπάτηση κάθε έννοιας ελέγχου, λογοδοσίας και τήρησης της νομιμότητας, η αδιαφάνεια και η εξυπηρέτηση συμφερόντων και ημετέρων δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά" σημειώνει σε δήλωσή της η τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι "το υπουργείο Εργασίας πρέπει να απαντήσει γιατί διεξήχθησαν εκ νέου πειθαρχικές ανακρίσεις για τους δύο υπαλλήλους -καθώς είχαν ήδη διενεργηθεί ΕΔΕ από τις οποίες διαπιστωνόταν διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων- και πώς οι δύο υπάλληλοι επέστρεψαν στο Σώμα".

"Φταίει" το Πειθαρχικό Συμβούλιο...

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι... αναγκάστηκε να επαναφέρει στην υπηρεσία τους δύο υπαλλήλους του ΣΕΠΕ καθώς "συμπληρώθηκε διετία χωρίς το Πειθαρχικό Συμβούλιο να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία που είχε κινηθεί εναντίον τους, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 104 του Ν. 3528/2007", διευκρινίζοντας ότι οι υπάλληλοι "επανήλθαν στην υπηρεσία, χωρίς ωστόσο καθήκοντα πραγματικού ελεγκτικού έργου".

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σημειώνει ακόμα ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας ως προς τις πειθαρχικές διώξεις των υπαλλήλων και τονίζει ότι "θα πάρει τη σωστή απόφαση, στη βάση όλων των αποδεικτικών στοιχείων".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL