Live τώρα    
Φρ. Ολάντ: Μας άκουσαν οι Γερμανοί για την Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φρ. Ολάντ: Μας άκουσαν οι Γερμανοί για την Ελλάδα

Τη θετική εμπλοκή της Γαλλίας όσον αφορά τόσο την Ευρώπη όσο και την Ελλάδα προέβαλε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. «Η Γαλλία έκανε τη Γερμανία να φτάσει πιο μακριά από όπου είχε προβλέψει» δήλωσε χθες ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξη που έδωσε σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων και η ιταλική “La Stampa”, αναφερόμενος και στην περίπτωση της Ελλάδας.

Ο Ολάντ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε ό,τι αφορά τόσο την τραπεζική ένωση όσο και την Ελλάδα, μια περίπτωση για την οποία υπογραμμίσαμε πόσο θα κόστιζε η έξοδος από την Ευρωζώνη, και εκείνοι (σ.σ.: οι Γερμανοί) το έλαβαν υπόψη στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τις δεσμεύσεις τις οποίες σεβάστηκε ο Τσίπρας».

Σε ερώτηση αν «σταμάτησε τον Σόιμπλε», ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε: «Μπορούμε να πούμε ότι το κατάλαβε μόνος του. Μπορούσαμε να θριαμβολογήσουμε, αλλά, αν ένα παιχνίδι απαιτεί φράσεις όπως ‘η Γαλλία κέρδισε την Γερμανία’ ή το αντίστροφο, στο τέλος χάνουν όλοι».

Σε σχέση με τα προβλήματα της Ευρώπης, τέλος, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε με νόημα: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης είναι η βραδύτητα στη λήψη των αποφάσεων. Πράττουμε με αρκετά ορθό τρόπο, αλλά με υπερβολική καθυστέρηση. Πόσος χρόνος χρειάστηκε για τη συμφωνία με την Ελλάδα; Και για την τραπεζική ένωση; Για τους πρόσφυγες; Για την τρομοκρατία;».

Ρέγκλινγκ: Πιθανή η συμφωνία μέχρι τις 20 Μαρτίου

Την ίδια ώρα ανοιχτή παραμένει η πιθανότητα να υπάρξει μια συμφωνία για την Ελλάδα έως τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Μαρτίου, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην ιαπωνική επιθεώρηση “Nikkei Asian Review”.

«Δεν αποκλείω την πιθανότητα να είναι όλα έτοιμα έως το επόμενο Eurogroup στις 20 Μαρτίου, αλλά δεν είμαστε καθόλου σίγουροι. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Χρειάζεται να δούμε πόση πρόοδος θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες» δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ESM.

«Πάντα βρίσκουμε λύσεις στο τέλος» δήλωσε ο Ρέγκλινγκ προσθέτοντας ότι «τα εναπομείναντα βήματα σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική εξυγίανση είναι πολύ μικρά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0