Τα έργα που εντάσσονται στο πλαίσιο του Νοτίου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη κατά την επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν.
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός θα μεταβεί σήμερα στο Μπακού, προκειμένου να συμμετάσχει στην 3η Διυπουργική Συνάντηση του Συμβουλευτικού Συμβουλίου για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα επικαιροποιημένα στοιχεία και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα εμπλεκόμενα έργα.
Ο υπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με τους Μ. Σέφκοβιτς, αντιπρόεδρο της Ε.Ε. και επίτροπο Ενέργειας, Ι. Μπράντσοου, διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΡ, Ν. Παβλόφ, υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, Γκ. Μπιρέλ, πρόεδρο της Περιφέρειας Γεωργίας, Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν της BP και Τζ. Μέρφι, αντιπρόεδρο της BP, για το Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου.
Στο πλαίσιο των επαφών θα συζητηθούν ο σχεδιασμός των αγωγών φυσικού αερίου ΤΑP, EastMed και IGB, που αποτελούν υψηλή προτεραιότητα της Ε.Ε., δεδομένου ότι έχουν ενταχθεί στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCIs -Projects of Common Interest) για την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς ενέργειας.