Live τώρα    
Συνάντηση εργαζομένων με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ / Προσπάθειες για επαναλειτουργία εργοστασίου ΑΓΝΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση εργαζομένων με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ / Προσπάθειες για επαναλειτουργία εργοστασίου ΑΓΝΟ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να διερευνηθούν τρόποι για την επαναλειτουργία της ΑΓΝΟ μετέφεραν στους εκπροσώπους της βορειοελλαδικής γαλακτοβιομηχανίας ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος και στελέχη της Ν.Ε. του κόμματος σε συνάντηση που είχαν πριν από λίγες ημέρες.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου Λαγκαδά ο αντιδήμαρχος Αστέριος Κομματάς, συμφωνήθηκε η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και εκπόνησης οικονομοτεχνικής αξιολόγησης, ώστε να προωθηθεί η κοινή πρόταση όλων των φορέων για επαναλειτουργία της ΑΓΝΟ στη βάση ενός βιώσιμου πλαισίου.

Έτσι στη γενική συνέλευση των πιστωτών, που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, και στο πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση θα στηρίξουν την πρόταση εκποίησης της επιχείρησης ως σύνολο, καθώς αυτό είναι μια «επιλογή που διασφαλίζει την προοπτική επαναλειτουργίας του εργοστασίου και όχι την τμηματική πώληση των περιουσιακών στοιχείων και του εξοπλισμού, επιλογή που καθιστά τη συνέχιση λειτουργίας του τεχνικά και διοικητικά αδύνατη».

Επίσης, αποφασίστηκε η συνεχής παρακολούθηση και η υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στη ρύθμιση των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους της ΑΓΝΟ και αφορούν κύρια την ένταξή τους στο Ταμείο Ανεργίας, αλλά και σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν το ΙΚΑ και το Ταμείο Φερεγγυότητας του ΟΑΕΔ, σε συνέχεια της αντίστοιχης συνεργασίας και παρεμβάσεων που υλοποιούνται από κοινού από το καλοκαίρι. «Οι προσπάθειες αυτές οφείλουν να ενταθούν εν όψει της ολοκληρωθείσας επαλήθευσης των απαιτήσεων των πιστωτών της επιχείρησης από τη σύνδικο και την εισηγήτρια» τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Οι Σ. Φάμελος και Δ. Μάρδας στη σύσκεψη εξέφρασαν τη διάθεση προώθησης της πρότασης επαναλειτουργίας της επιχείρησης στην κυβέρνηση καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, εφόσον η επιχείρηση θεωρείται σημαντική για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης σε έναν τομέα όπου εντοπίζονται συγκριτικά ποιοτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής παραγωγής. «Στην προσπάθεια αυτή, όλοι οι συμμετέχοντες φορείς θα αναλάβουν πρωτοβουλίες προς τα αρμόδια υπουργεία, αλλά και τους αρμόδιους φορείς της πτωχευτικής διαδικασίας, ώστε να προκύψει μία διαδικασία προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και της ελληνικής οικονομίας, σε αντίθεση με τις μέχρι σήμερα επιχειρηματικές και πολιτικές επιλογές που συνέβαλλαν στην απαξίωση της παραγωγικής και εμπορικής αξίας της επιχείρησης και στην επιβάρυνσή της με χρέη που οδήγησαν στην πτώχευσή της» τόνισαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0