Live τώρα    
Μείωση του ΕΦΚ ζητούν οι βενζινοπώλες / Έναρξη για το πετρέλαιο θέρμανσης σήμερα με 85 λεπτά το λίτρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μείωση του ΕΦΚ ζητούν οι βενζινοπώλες / Έναρξη για το πετρέλαιο θέρμανσης σήμερα με 85 λεπτά το λίτρο

Μείωση τη φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης έστω και την τελευταία στιγμή, δεδομένου ότι από σήμερα ξεκινά η διάθεσή του για τη νέα χειμερινή περίοδο, με τιμή εκκίνησης κοντά στα 85 λεπτά το λίτρο, ζητεί η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ).

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι μια μέρα πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει και εξαγγείλει τι θα ισχύσει με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και με την επιδότηση. Μάλιστα, αναφέρει ότι "όλες οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και οι προεκλογικές εξαγγελίες φαίνεται πως ήταν μόνο για παραπλάνηση των καταναλωτών".

Αναφέρεται στο οξύτατο πρόβλημα της θέρμανσης των νοικοκυριών, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση καλύπτεται πίσω από τη χαμηλή διεθνή τιμή του πετρελαίου για να αποφύγει τον διάλογο περί μείωσης του ΕΦΚ.

Αν ισχύσει τελικά ο ΕΦΚ της περιόδου 2014-2015, η ΟΒΕ εκτιμά ότι οι τιμές θα κινηθούν λίγο χαμηλότερα από το τέλος της περιόδου (Απρίλιος 2015), σε περίπου 85 λεπτά το λίτρο, τιμές που θεωρεί ότι παραμένουν απαγορευτικές με τη χειροτέρευση των εισοδημάτων, ενώ δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα υπάρξει επιδότηση και ποια θα είναι τα νέα κριτήρια για τους δικαιούχους.

Αίτημα των βενζινοπωλών παραμένει η μείωση του ΕΦΚ στα επίπεδα του 2011, δηλαδή στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, από τα 230 ευρώ που ίσχυε πέρσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0