"Η αυριανή γενική απεργία επαναφέρει στο προσκήνιο τα εργατικά και κοινωνικά αιτήματα και θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης των αντιλαϊκών μνημονιακών πολτικών" τονίζει σε συνέντευξή του στην "Αυγή" το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και του ΜΕΤΑ Γρηγόρης Καλομοίρης.
Αναφερόμενος στις προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αυριανή απεργιακή κινητοποίηση ο Γρ. Καλομοίρης σημειώνει: "Είναι γεγονός ότι εδώ και ενάμιση χρόνο η ΑΔΕΔΥ και αρκετές ομοσπονδίες του Δημοσίου προσανατόλισαν τη δράση τους στην αποτροπή των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων, της κατάργησης δομών, υπηρεσιών και οργανισμών του Δημοσίου και στην ακύρωση της 'αξιολόγησης' και του 'επανελέγχου' των συμβάσεων.
Οι συνεχείς προσπάθειές μας για συνεννόηση και συντονισμό με τη ΓΣΕΕ όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν καρποφόρησαν με ευθύνη της ηγετικής της ομάδας. Ακόμη και την περίοδο της κλιμάκωσης της κυβερνητικής επίθεσης, με την ποινικοποίηση της δράσης της ΑΔΕΔΥ, δεν υπήρξε από τη ΓΣΕΕ ανταπόκριση στην πρότασή μας για συνολική απάντηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Λόγω της απαράδεκτης τακτικής της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, προχωρήσαμε στη διοργάνωση μιας πλατιάς σύσκεψης (8-10-14), καλώντας -εκτός από τη ΓΣΕΕ- και το ΕΚΑ, ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα καθώς και επαγγελματικές, επιστημονικές και συνταξιουχικές οργανώσεις. Υπήρξε αρκετά μεγάλη ανταπόκριση. Εκεί καταθέσαμε την πρότασή μας για πανεργατική απεργία μέσα στον Νοέμβριο και με επιδίωξη να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή επαγγελματιών, επιστημόνων, αγροτών, φοιτητών, συνταξιούχων, ανέργων και άλλων πληττόμενων από τις μνημονιακές πολιτικές στρωμάτων.
Είναι γεγονός ότι οι συνεχείς προσπάθειες της ΑΔΕΔΥ συνέβαλαν στο να αναθεωρήσει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ την αρχική απόφασή της για απεργία στη διάρκεια ψήφισης του προϋπολογισμού και να συμφωνήσει τελικά για γενική απεργία στις 27 Νοέμβρη.
Ερωτηθείς σχετικά με τις προσδοκίες που υπάρχουν στα συνδικάτα για την αυριανή γενική απεργία ο Γρ. Καλομοίρης σημειώνει:
"Αυτό που προσδοκούμε είναι την 27η Νοέμβρη να γεμίσουν οι δρόμοι και οι πλατείες της χώρας από τους πολίτες που θα απεργούν και θα διαδηλώνουν την απαίτησή τους για ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας, της ανεργίας, των απολύσεων, της εκποίησης του δημόσιου πλούτου, της συρρίκνωσης των κοινωνικών αγαθών και της παράδοσής του στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
Στις 27 Νοέμβρη θα είμαστε λίγες μέρες πριν προωθηθούν για ψήφιση τα συμφωνηθέντα με την τρόικα. Συμφωνηθέντα που αφορούν τις απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τις ανατροπές στο ασφαλιστικό, το νέο μισθολόγιο πείνας συνδεδεμένο με το νέο πλαίσιο αξιολόγησης, καθώς και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών - και κυρίως τους απεργιακού δικαιώματος.
Προσδοκούμε ότι όλη η πορεία μέχρι την απεργία, αλλά και μετά, θα δώσει την ευκαιρία να βγουν στο προσκήνιο τα εργατικά και κοινωνικά αιτήματα, όπως επίσης να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης των αντιλαϊκών μνημονιακών πολτικών.
Να προβληθούν, ιδιαίτερα, οι πολιτικοί στόχοι της διαγραφής του χρέους, της δημόσιας ιδιοκτησίας και του κοινωνικού ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας υπέρ του λαού και του τόπου.
Επιπλέον η πορεία προς τη γενική απεργία θα δώσει τη δυνατότητα να συγκροτηθούν, να ζωντανέψουν ξανά οι πλατιές λαϊκές επιτροπές και τα συντονιστικά στις γειτονιές των αστικών κέντρων και σε όλες τις πόλεις για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών για την περιφρούρηση των δασών, των λιμανιών, των αεροδρομίων, του νερού, του ρεύματος και της δημόσιας και λαϊκής περιουσίας από την επίθεση αρπαγής από τα τροϊκανά κοράκια, τις τράπεζες και το κεφάλαιο".