Στο Πασαλιμάνι συγκεντρώθηκαν σωματεία εργαζομένων και ναυτεργατών του Πειραιά για να τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά, στο μνημείο της θυσίας 11 εργατών στη διάρκεια πανεργατικής απεργίας το 1923.
"Οι αγώνες και οι θυσίες των εργατών αποκτούν φέτος δραματική επικαιρότητα καθώς οι πολιτικές των Μνημονίων που επιβάλλονται στη χώρα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις οποίες στηρίζουν οι κ. Μιχαλολιάκος και Μώραλης, ως δύο όψεις του ίδιος νομίσματος, διαλύουν εργασιακά δικαιώματα και έχουν αυξήσει σε πρωτοφανή ύψη την ανεργία. Κανείς εργαζόμενος στον δήμο δεν περισσεύει" δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θ. Δρίτσας προσθέτοντας πως "ο λαός με την ψήφο του θα γυρίσει σελίδα. Θα επιλέξει να στείλει μήνυμα ανατροπής για να γίνει ο Πειραιάς και το λιμάνι μας η ναυαρχίδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας".
«Η περιοχή του Πειραιά αποτυπώνει στον μέγιστο βαθμό την έκταση των συνεπειών των εφαρμοζόμενων πολιτικών, που εντάθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια», υπογραμμίσει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και υπεύθυνος Εργατικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρίλης. «Η ανεργία είναι πολύ υψηλότερη από τον μέσο όρο όλης της χώρας, έχει αποδιαρθρωθεί πλήρως η παραγωγική βάση (ναυπηγεία, ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, επιχειρήσεις μεταποίησης) και έχει δραματικά μεγάλο αριθμό κλειστών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Όλα αυτά έχουν μετατρέψει την περιοχή του Πειραιά σε νεκρή ζώνη», ανέφερε τονίζοντας την ανάγκη ανατροπής και αλλαγής μέσα από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.