Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο έκπτωτος διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Χάρης Τομπούλογλου υποστηρίζοντας ότι η παρακολούθησή του, κατά την οποία αποκαλύφθηκε ότι έπαιρνε 25.000 ευρώ ως αποτέλεσμα εκβιασμού ήταν παράνομη.
Ο Χ. Τομπούλογλου συνελήφθη την παραμονή των Χριστουγέννων για τα αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς αστυνομικοί τον συνέλαβαν να έχει επάνω του 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, το ποσό αυτό έλαβε ο πρόεδρος του νοσοκομείου από τρίτο άτομο, που λειτούργησε ως εκπρόσωπος ιδιωτικής διαφημιστικής εταιρείας (μεσάζων), για τη συνέχιση της σύμβασης που είχαν συνάψει οι δύο πλευρές.
Την όλη διαδικασία είχε καταγράψει κρυφή κάμερα, την οποία ο Χ. Τομπούλογλου προσέβαλε ως μη νόμιμη. Αρχικά είχε δικαιωθεί καθώς πρωτόδικο βούλευμα είχε κρίνει ότι η παρακολούθηση έγινε με αίτημα από το Τμήμα Εκβίασης της ΕΛ.ΑΣ. και με σχετική διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ όπως προβλέπει ο νόμος 2713/99, τη σχετική αρμοδιότητα έρευνας έχει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Ακολούθησε έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Εφετών στο Συμβούλιο Εφετών και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ότι νόμιμα επιλήφθηκε της υπόθεσης το Τμήμα Εκβίασης που ερευνούσε την υπόθεση ως εξειδικευμένο. Στη συνέχεια, ο Χ. Τομπούλογλου προσέφυγε στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης ωστόσο απορρίφθηκε καθώς το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι το Συμβούλιο Εφετών ερμήνευσε ορθά τους νόμους.