Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.2°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.8°C15.9°C
3 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.0°C
5 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.8°C
6 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.4°C19.9°C
4 BF 40%
Αδ. Γεωργιάδης: Το σωστό ενίοτε περιλαμβάνει και απολύσεις!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αδ. Γεωργιάδης: Το σωστό ενίοτε περιλαμβάνει και απολύσεις!

Με τη φράση "ενίοτε στο σωστό υπάρχουν και απολύσεις" ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε χθες στη Βουλή ότι επίκεινται απολύσεις γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ. Σε άλλη μία "παράσταση" ο υπουργός Υγείας ισχυρίσθηκε ότι υπάρχουν γιατροί που δεν έχουν χειρουργήσει για 20 χρόνια και ότι τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια έχουν μεταφραστεί από την Αυστραλία, γι' αυτό και υπάρχει αναφορά σε δάγκωμα από καγκουρό. Υπερασπίσθηκε ακόμη την επιλογή του να αναθέσει επί πληρωμή στο γερμανικό υπουργείο Υγείας τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ.

Ωστόσο δεν μπόρεσε να δώσει ουσιώδεις απαντήσεις πάνω σε συγκεκριμένα προβλήματα που του ετέθησαν στη Βουλή. Η Ειρήνη Αγαθοπούλου του επεσήμανε ότι στο Κιλκίς ο Δήμος Πολυκάστρου, που είναι ο ένας από τους δύο δήμους του νομού, βρίσκεται σχεδόν ένα χρόνο χωρίς καθόλου παιδίατρο. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου δεν διαθέτει παιδίατρο από το 2011 και το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Γουμένισσας από τον Φεβρουάριο του 2013. Όλο αυτό το διάστημα τα πάνω από 3.000 παιδιά του δήμου Παιονίας τα επισκέφθηκε μόλις 2 φορές ένας ειδικευόμενος γιατρός από το νοσοκομείο του Κιλκίς, επεσήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας είναι διασυνδεδεμένα και όταν υπάρχει έκτακτο γεγονός μεταφέρουν γιατρό από το ένα στο άλλο, απάντησε ο υπουργός Υγείας, ξεχνώντας ότι γιατρός πήγε μόνο δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο. Ο Αδ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι προ εβδομάδος εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 400 μόνιμων γιατρών, ενώ έχουν προκηρυχθεί 200 θέσεις επικουρικών. Ανακοίνωσε ακόμη ότι πλέον θα μπορούν οι ΥΠΕ να προσλαμβάνουν επικουρικούς και το ενδιάμεσο διάστημα να το καλύπτει γιατρός που θα πληρώνεται με μπλοκάκι από τα νοσοκομεία.

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Αμετροεπής ο υπουργός Υγείας!

Ως αμετροεπή χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ για τις δηλώσεις του σχετικά με τις απολύσεις γιατρών του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ αναφέρει τα εξής στην ανακοίνωσή της:

"Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν τον αμετροεπή υπουργό Υγείας για την αήθη δημόσια συμπεριφορά του μέσω των δηλώσεών του στους δημοσιογράφους, για τη δόξα που επιφυλάσσει στον εαυτό του έναντι της ιστορίας ως προς την πατρότητα της πρωτοβουλίας, να απολύσει γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Ως εντολοδόχος υπουργός όμως του ελληνικού κράτους και κατά συνέπεια φορέας των αξιών που οφείλει να αναγνωρίζει η οργανωμένη κοινωνία προς επιστήμονες που ασκούν το υπέρτατο ανθρωπιστικό λειτούργημα, όφειλε πρωτίστως να συμπεριφέρεται με την προσήκουσα αναγνώριση και σοβαρότητα".

ΠΙΣ: Στον Γεωργιάδη η "δόξα" για τις απολύσεις γιατρών!

Την ίδια στιγμή, με μία πολύ "σκληρή" και οργισμένη ανακοίνωση απαντά το Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τις απολύσεις γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ):

"Είναι λυπηρό για τον κατήφορο στον οποίο έχει εισέλθει η πολιτική υγείας που ασκείται σήμερα στη χώρα μας, με τη διαβεβαίωση της μιας στιγμής και τη δέσμευση, την αναίρεση της επομένης, τις παλινδρομήσεις, τις οβιδιακές μεταμορφώσεις και τις αδυναμίες αντίληψης της πραγματικότητας την οποία βιώνει η κοινωνία. Η επικοινωνιακή πρακτική ακυρώνει τις όποιες αποφάσεις χρειάζεται σήμερα η περίθαλψη και η ανθρωποθυσία, η ανθρωποφαγία και η ρίψη στην πυρά χιλιάδων επιστημόνων που τόσα χρόνια με αυταπάρνηση και άοκνες προσπάθειες στηρίζουν την περίθαλψη θυμίζουν πρακτικές και συμπεριφορές «Υποσαχάριας Αφρικής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL