Ένα ακόμη ανησυχητικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα με τα προβλήματα των σχολικών υποδομών ανά τη χώρα. Στην Ηγουμενίτσα, σοβάδες αποκολλήθηκαν και έπεσαν μέσα σε αίθουσα δημοτικού σχολείου, λίγα μόλις λεπτά πριν μπουν οι μαθητές για το μάθημα.
Μαθητές και δάσκαλοι είδαν ξαφνικά ένα μεγάλο κομμάτι από το ταβάνι της αίθουσας στο δημοτικό σχολείο να καταρρέει ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιος.
Μόλις λίγες ημέρες πριν, είχαν καταγραφεί αντίστοιχες αναφορές για πτώση σοβάδων στο ίδιο σχολείο, με τους εκπαιδευτικούς να εκφράζουν την οργή και την απογοήτευσή τους για τις επικίνδυνες συνθήκες στις οποίες καλούνται να διδάξουν και να φοιτήσουν τα παιδιά.
O Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, μετά από έκτακτη γενική συνέλευση, αποφάσισε να μη σταλούν οι μαθητές στις τάξεις τη Δευτέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι γονείς θα συγκεντρωθούν το πρωί στις 8:15 στο σχολείο, ζητώντας άμεση παρέμβαση για την ασφάλεια των παιδιών τους.
Παράλληλα, αντιπροσωπεία τους πρόκειται να επισκεφθεί τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, προκειμένου να ζητήσει να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, που έχει πλέον λάβει διαστάσεις σοβαρού κινδύνου για την εκπαιδευτική κοινότητα.