Live τώρα    
Συγκεντρώσεις για τα Τέμπη / Πλημμυρίζουν και πάλι οι δρόμοι με αίτημα τη δικαιοσύνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συγκεντρώσεις για τα Τέμπη / Πλημμυρίζουν και πάλι οι δρόμοι με αίτημα τη δικαιοσύνη

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο για τα Τέμπη, 07.02.2025
Φωτ. αρχείου (INTIME NEWS/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ)

Με συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις και πλατείες της χώρας απαντούν σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει στον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών να καλέσει σε διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού.

Μετά την ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού στα social media, με την οποία κάλεσε σε κινητοποίηση στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα χαρακτηρίζοντας ανήθικο και ατιμωτικό τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε η δικογραφία, μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο ανακοινώθηκαν δεκάδες καλέσματα σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραντεβού για τη μεγάλη κινητοποίηση δίνουν συλλογικότητες και οργανώσεις εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Χανιά, Χαλκίδα, Τρίκαλα, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Πάρο, Τήνο, Ρέθυμνο, Καρδίτσα, Ρόδο, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις και περιοχές της χώρας.

Η αρχή για τον συντονισμό των διαδηλώσεων έγινε με την ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού λίγο πριν το βράδυ της Πέμπτης (04.09). Σε αυτή εξέφραζε την αγανάκτησή της για την έκβαση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι δεν έχει πια καμία προσδοκία από τους θεσμούς και την πλειοψηφία των ΜΜΕ ότι θα υπερασπιστούν το Δίκαιο. Όπως αντέτεινε η ελπίδα βρίσκεται πλέον μόνο στον διπλανό μας.

«Σε κάθε γονιό, σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη αυτής της χώρας. Σε κάθε ευσυνείδητο δημοσιογράφο και δικαστικό λειτουργό, που οδηγείται από τη ψυχή και το ήθος του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίνοντας το πλαίσιο που έφερε την ανάγκη για τη νέα συγκέντρωση υπενθυμίζει ότι η δικογραφία των Τεμπών έκλεισε ανήθικα και ατιμωτικά για τη μνήμη των θυμάτων, αλλά και για την ελληνική κοινωνία, την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη… «ΕΤΣΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η ανάκριση για το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα και μας κατέκαψε τα παιδιά… Αίφνης, χωρίς επιστημονικές απαντήσεις για την παρουσία του ξυλολίου, για τα αίτια πρόκλησης της πυρόσφαιρας, για όλα όσα η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ», αναφέρει ακόμη η κ. Καρυστιανού, που είδε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά τα λόγια της να γίνονται ξανά λόγια όλου του κόσμου.

Την ανάρτηση συνόδευε μια εικόνα με το Σύνταγμα γεμάτο κόσμο, όπου ξεχώριζε στην καρδιά της διαδήλωσης το αίτημα για δικαιοσύνη. Η ανταπόκριση που υπήρξε θύμιζε την αίσθηση που είχε δημιουργηθεί πριν τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια της μαύρης επετείου, όταν έφτασε να κατέβει στους δρόμους της Αθήνας ακόμη κι ένα εκατομμύριο κόσμος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα σ' ελάχιστο χρόνο η ανάρτηση εν όψει της σημερινής κινητοποίησης διαδόθηκε τόσο πολύ που σήμερα φτάνει να μετρά πάνω από 21.000 κοινοποιήσεις και περισσότερες από 33.000 αντιδράσεις.

Στον αντίποδα η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις κινητοποιήσεις με νευρικότητα. Ήδη από τις 4 το απόγευμα - κι ενώ η διαδήλωση ξεκινά τρεις ώρες αργότερα-, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα με απόφαση της αστυνομίας παραμένει κλειστός. Όπως ενημέρωσε η ΣΤΑΣΥ οι συρμοί θα διέρχονταν από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

«Αυτό είναι η ζωή μας! Η τόλμη μας να διεκδικήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα μας!», είναι το μήνυμα της Μαρίας Καρυστιανού, η οποία είδε τα λόγια της να γίνονται ξανά λόγια όλης της κοινωνίας.

 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 89ης ΔΕΘ
(ΚΟΥΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Toklk/EUROKINISSI)
 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 89ης ΔΕΘ
(ΚΟΥΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Toklk/EUROKINISSI)
 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 89ης ΔΕΘ
(ΚΟΥΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Toklk/EUROKINISSI)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0