Μεγάλη φωτιά σε επιχείρηση ανακύκλωσης στο χωριό Παναγιούδα, πέντε χιλιόμετρο βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης μαίνεται από 2:15 περίπου τα ξημερώματα.
Εξαιτίας της πυκνοί καπνοί, που κινούνται προς την πόλη, έχουν δημιουργήσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Μάλιστα, στις 6 το πρωί εστάλη μήνυμα 112 στους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) July 22, 2025
🆘 Πυρκαγιά σε επιχείρηση ανακύκλωσης στην περιοχή #Μυτιλήνη #Λέσβου
‼️ Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας
‼️ Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες & παράθυρα
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών@pyrosvestiki@hellenicpolice
Για την κατάσβεση της φωτιάς, που επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών αλλά ευτυχώς μαίνεται ακόμη εντός του περιφραγμένου χώρου της επιχείρησης, δίνουν δύσκολη μάχη ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.
#Πυρκαγιά σε χώρο ανακύκλωσης στη Μόρια Λέσβου. Επιχειρούν 34 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 12ης ΕΜΟΔΕ και 6 οχήματα. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 22, 2025
Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 12ης ΕΜΟΔΕ και 6 οχήματα. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.