Live τώρα    
Πάτρα / Κίνδυνος για τους ασθενείς από την υποστελέχωση των 2 ογκολογικών κλινικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάτρα / Κίνδυνος για τους ασθενείς από την υποστελέχωση των 2 ογκολογικών κλινικών

Ο Άδωνις Γεωργιάδης
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Ο Άδωνις Γεωργιάδης καλείται να απολογηθεί στη Βουλή για το απαράδεκτο γεγονός της υποστελέχωσης των 2 ογκολογικών κλινικών στην Πάτρα, υποστελέχωση που θέτει σε κίνδυνο τους ογκολογικούς ασθενείς.

Την ερώτηση κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του τομεάρχη Υγείας  του κόμματος, Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, το Ογκολογικό Τμήμα έχει μόλις τρεις  ειδικευμένους γιατρούς, ενώ θα έπρεπε να έχει πέντε και το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» διαθέτει δύο ειδικευμένους γιατρούς, τη στιγμή που ο οργανισμός του νοσοκομείου προβλέπει τρεις.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζουν στην ερώτησή τους ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί «εγκυμονεί κινδύνους για τους νεοπλασματικούς ασθενείς αφού η ορθή λειτουργία των συγκεκριμένων κλινικών καθίσταται αδύνατη».

Στην ερώτηση προς τον Άδωνι Γεωργιάδη παρατίθενται και στοιχεία που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τα κρούσματα καρκίνου μεταξύ 2019 και 2023 έχουν σημειώσει δραματική αύξηση. 

Συγκεκριμένα το ποσοστό αύξησης στον καρκίνο του μαστού είναι της τάξης του 50%,  στον καρκίνο του παχέος εντέρου15,62%, στον καρκίνο του παγκρέατος 100%, στον καρκίνο του πνεύμονα 75,51%, στον καρκίνο του νεφρού 450%, στον καρκίνο του στομάχου 400%, στον καρκίνο της γλώσσας 1100%, στον καρκίνο του οισοφάγου 900%.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Μονάδα Ογκολογίας – Χημειοθεραπείας του  Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέαε», νοσοκομείο το οποίο αντιμετώπισε αύξηση κατά 58,8% των νοσηλειών του για νεοπλασματικούς ασθενείς κατά το ίδιο διάστημα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0