Το κύμα καύσωνα που έρχεται από αύριο Τρίτη αναμένεται να φτάσει τη θερμοκρασία από 42 έως 44 βαθμούς κελσίου δηλαδή σε πορτοκαλί επίπεδο με βάση τον χρωματικό κώδικα Meteoalarm της Eumetnet.

Όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς για τον καύσωνα αναμένεται εντός ολίγου έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ.
Ωστόσο ο διευθυντής της ΕΜΥ παρουσιάζοντας χάρτη Eumetnet εξηγεί «μόνο την Τετάρτη και την Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν ως προς τις μέγιστες και ελάχιστες τιμές τους».
«Στο μετεώγραμμα της Αθήνας παρατηρούμε την βραχεία διατήρηση της ζέστης την Τετάρτη και Πέμπτη και την σημαντική πτώση του υδραργύρου το Σαββατοκύριακο. Αργότερα -πλέον ως τάση- υπάρχει μικρή και ομαλή άνοδος της θερμοκρασίας η οποία δεν αξιολογείται ως σημαντική» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Κολυδάς.

🎯 ΕΝ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) June 10, 2024
✅Αρχικά θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι το μεσημέρι θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, καθώς θα κινηθούμε έως πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης, λόγω των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, με βάση τον… pic.twitter.com/vo7Cqei7z4
«Αρχικά θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι το μεσημέρι θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, καθώς θα κινηθούμε έως πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης, λόγω των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, με βάση τον χρωματικό κώδικα #Meteoalarm της #Eumetnet.
Το έκτακτο θα ισχύσει από την Τρίτη, αλλά μόνο την Τετάρτη και την Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν ως προς τις μέγιστες και ελάχιστες τιμές τους, ενώ από την Παρασκευή θα ξεκινήσει πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι ιδιαίτερα αισθητή το Σαββατοκύριακο, με ενισχυμένους βορείους ανέμους και πιθανόν από φαινόμενα .
Στο μετεώγραμμα της Αθήνας παρατηρούμε την βραχεία διατήρηση της ζέστης την Τετάρτη και Πέμπτη και την σημαντική πτώση του υδραργύρου το Σαββατοκύριακο. Αργότερα -πλέον ως τάση- υπάρχει μικρή και ομαλή άνοδος της θερμοκρασίας η οποία δεν αξιολογείται ως σημαντική».