Με υψηλές θερμοκρασίες θα προσέλθουν σήμερα Κυριακή (9/6) στις κάλπες οι ψηφοφόροι για τις ευρωκλογές. Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36, τοπικά στα κεντρικά τους 37 και στην νησιωτική χώρα τους 31 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Ανάλογες θα είναι οι καιρικές συνθήκες στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Αύριο Δευτέρα, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα νότια δυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις βόρειες παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια. Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί 5 με 6 και στη βόρεια Ελλάδα από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Την Πέμπτη, τέλος, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ στα δυτικά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στη βόρεια Ελλάδα αναμένονται νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία προβλέπεται να παρουσιάσει μικρή πτώση στα δυτικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.