Live τώρα    
32°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
32 °C
30.0°C33.1°C
2 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
31 °C
28.5°C32.9°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
32 °C
28.0°C31.6°C
3 BF 30%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
30 °C
29.8°C30.5°C
3 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
30 °C
30.1°C30.7°C
4 BF 30%
ΕΣΡ / Αθώωσε τον Αυτιά για τα ομοφοβικά σχόλια κατά Κασσελάκη - Το απίστευτο σκεπτικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΣΡ / Αθώωσε τον Αυτιά για τα ομοφοβικά σχόλια κατά Κασσελάκη - Το απίστευτο σκεπτικό

Ο Γιώργος Αυτιάς
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν είδε αυτό που είχε δει όλη η Ελλάδα και αθώωσε τον Γιώργο Αυτιά για τα ομοφοβικά σχόλια σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ τον περασμένο Οκτώβριο κατά την διάρκεια της εκπομπής του στον ΣΚΑΪ είχε κάνει απαράδεκτες δηλώσεις για τον Στέφανο Κασσελάκη που ετοιμαζόταν να παρουσιαστεί τον στρατό για να εκπληρώσει τη θητεία του:

«Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα; Όταν εκεί θα παρουσιαστεί; Στη Θήβα δε, υπάρχει και γυμναστήριο για τους φαντάρους, τους νεοσύλλεκτους και πολύ σωστά το έχουνε κάνει, όπου εκεί να δούμε τι μέλλει γενέσθαι» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Κατά την πλειοψηφία του ΕΣΡ,  «ο παρουσιαστής, στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης και από δικαιολογημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, μεταδίδει πληροφορίες και ασκεί κριτική- με ελαφρώς ειρωνική διάθεση- στα διαδραματιζόμενα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στις δηλώσεις του προέδρου του Σ. Κασσελάκη που είναι δημόσιο πολιτικό πρόσωπο για το οποίο το ενδιαφέρον του κοινού για πληροφόρηση είναι αυξημένο».

Σύμφωνα πάντα με την πλειοψηφία του ΕΣΡ «ο τρόπος με τον οποίο ο Γιώργος Αυτιάς διατυπώνει τη σκέψη του «δεν παραπέμπει σε ομοφοβικό σχόλιο, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κρύψει μεν το σεξουαλικό του προσανατολισμό, ταυτόχρονα όμως έχει κάνει γνωστό ότι αθλείται πηγαίνοντας σε γυμναστήριο. Επομένως συνάγεται ότι το σχόλιο του παρουσιαστή αφορά τη δυνατότητα του Σ. Κασσελάκη να αθλείται εντός του στρατοπέδου της Θήβας. Συνεπεία των ανωτέρω κρίνεται ότι η εκπομπή δεν προέβη σε δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος προσώπου λόγω γενετήσιου προσανατολισμού».

Σε αυτό το πλαίσιο, η ολομέλεια του ΕΣΡ αποφάσισε κατά πλειοψηφία με ψήφους επτά έναντι δύο ότι ο ΣΚΑΪ δεν τέλεσε την παράβαση της δυσμενούς διάκρισης προσώπων λόγω γενετήσιου προσανατολισμού.

Σημειώνεται ότι τα μέλη Δημήτρης Σταυρόπουλος και Γιάννης Μιχελάκης, που μειοψήφησαν, ανέφεραν ότι ο ΣΚΑΪ προέβη σε δυσμενή διάκριση προσώπων λόγω γενετήσιου προσανατολισμού.

Αναλυτικά η απόφαση του ΕΣΡ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL