Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.1°C18.2°C
3 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.3°C
4 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.0°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 47%
Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους / Ποιος παρέδωσε το «μη επαρκές και κομμένο υλικό» ρωτά η δικηγόρος οικογένειας Κυριακής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους / Ποιος παρέδωσε το «μη επαρκές και κομμένο υλικό» ρωτά η δικηγόρος οικογένειας Κυριακής

Εσωτερικών Υποθέσεων -
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το υλικό από τις κάμερες που έχει φτάσει στα χέρια των αρχών δεν είναι ενιαίο, αλλά κόβεται και υπάρχουν κενά, αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η δικηγόρος της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, Ελένη Τζούλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιγράφοντας το χρονικό μετά τη γυναικοκτονία της Κυριακής στον ANT1 η δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε ότι κατέθεσε αίτημα με το οποίο ζητάει να κατασχεθεί όλο το υλικό.

Όπως εξήγησε το αίτημα έγινε δεκτό και δόθηκε κατεπείγουσα εντολή από την ανακρίτρια να κατασχεθεί όλο το υλικό από το αστυνομικό τμήμα και από παρακείμενα κτίρια καθώς αυτό που υπήρχε «ήταν κομμένο».

Η επίσημη δικαιολογία των αρχών για τα κομμένα καρέ είναι «ότι η κάμερα καταγράφει μόνο όταν ανιχνεύει κίνηση», ισχυρισμό που δεν αποδέχεται η δικηγόρος η οποία ξεκαθάρισε «ότι ο ισχυρισμός της αστυνομίας …δεν ευσταθεί καθόλου».

Και πρόσθεσε ότι το υλικό ήταν μπλοκαρισμένο και ότι ακόμα και η ανακρίτρια με τη βοήθεια τεχνικών κατάφερε να το ανοίξει.

Όταν το άνοιξε τελικά η ανακρίτρια «το υλικό ήταν 5 βίντεο τα ίδια, κομμένα στο κρίσιμο σημείο που το σκυλάκι σηκώνει το κεφάλι του» ανέφερε η  Ελένη Τζούλη.

«Το υλικό είναι μη επαρκές» τόνισε ξανά.

Και συνέχισε το συνειρμό της λέγοντας πως «το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος παρέδωσε το κομμένο υλικό στο εσωτερικών υποθέσεων; Γιατί έχει σημασία αν αυτό παραδόθηκε από τα άτομα που διώκονται».

Όμως η απάντηση στην δικηγόρο από το Εσωτερικών Υποθέσεων ήταν «δεν σας απαντάω γιατί αν σας απαντήσω θα γίνει μεγαλύτερος χαμός από αυτόν που ήδη έχει γίνει».

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία σε κανένα επίπεδο, παρατήρησε η δικηγόρος.

«Κάθε ελεγχόμενος όταν καλείται να δώσει υλικό το οποίο τον ενοχοποιεί ή τον αφορά, δεν μπορεί κανένας να ξέρει, εάν αυτό είναι το πρωτότυπο» σημείωσε με νόημα.

Επιπλέον, όπως είπε η δικηγόρος, η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται ο γυναικοκτόνος, δεν επέτρεψε στον πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η Εισαγγελία και τον δεύτερο που έχει ορίσει η οικογένεια, σε εξέτασή του, με τη δικαιολογία ότι, «δεν υπήρξε πρότερη ενημέρωση για τη μετάβασή τους στις φυλακές».

«Θα αιτηθώ την επίσπευση όλων των διαδικασιών», είπε καταγγέλλοντας κωλυσιεργία στη διαδικασία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL