Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.2°C20.1°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C19.9°C
2 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.7°C21.0°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.1°C15.7°C
2 BF 69%
Φωτιές / 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο - 7 μέτωπα ενεργά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιές / 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο - 7 μέτωπα ενεργά

ΠΥΡΚΑΓΙΑ
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Μέσα σε ένα 24ωρο εκδηλώθηκαν 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από αυτές, οι 74 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά.

Τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών διερευνώνται από τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Φωτιά σε δασική έκταση στην Αγιά

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα, το μεσημέρι της Κυριακής (14/04), στην Πυροσβεστική, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς.

Για την επιχείρηση κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν αμέσως 32 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Γκίγκιλο Λευκών Ορέων Χανίων Κρήτης

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Γκίγκιλο Λευκών Ορέων Χανίων Κρήτης. Η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 13/04 σε πολύ δυσπρόσιτη περιοχή στον Γκίγκιλο, πολύ κοντά στο φαράγγι της Σαμαριάς, τέθηκε τελικά υπό πλήρη έλεγχο το πρωί της Κυριακής 15/4.

Η κατάσβεση ήταν πολύ δύσκολη καθώς οι πυροσβέστες με φορητούς ψεκαστήρες χρειάστηκε να κάνουν ακόμη και αναρριχήσεις για να καταφέρουν να πλησιάσουν τις φλόγες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κάλφα Ερυμάνθου Αχαΐας.

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων σε Εύβοια, Ηλεία, Λέσβο, Λαμία, Αττική και Κέρκυρα

  • Συνελήφθη σήμερα, 14 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Χαλκίδας , ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση, στην περιοχή  Άγιος Κωνσταντίνος Βασιλικού Χαλκιδέων Εύβοιας. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.
  • Συνελήφθη σήμερα, 14 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση, στην περιοχή «Γούβες» Χελιδονίου Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.
  • Συνελήφθη χθες, 13 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση, στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ηλείας. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.
  • Συνελήφθη χθες, 13 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μυτιλήνης, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση, στην περιοχή του Πολιχνίτου του δήμου Δυτικής Λέσβου. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 14 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λαμίας, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε οικοπεδικό χώρο πλησίον του Αρχαιολογικού Χώρου Κάστρου Λαμίας.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες, 13 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ. Αθηνών, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια θερμών εργασιών σε οικοπεδικό χώρο, επί της οδού Ι. Γαβριήλ, στο δήμο Αχαρνών Αττικής.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες, 13 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κέρκυρας, σε αλλοδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε αγροτική έκταση, στην περιοχή Άγιοι Δέκα , στη Δ.Ε. Αχιλλείων Κέρκυρας.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες, 13 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κέρκυρας, σε αλλοδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε αγροτική έκταση, στην Τ.Κ. Σιναράδων του δήμου Κέρκυρας.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες, 13 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Άρτας Κέρκυρας, σε ημεδαπή, η οποία δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε αγροτική έκταση, στην περιοχή Θανασέικα Άρτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL