Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C19.5°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C19.9°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.5°C20.0°C
4 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 71%
Τέμπη – Σύζυγος θύματος / Ζητά ο Άρειος Πάγος να περάσει χειροπέδες σε 3 δικαστικούς για λάθη και παραλείψεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη – Σύζυγος θύματος / Ζητά ο Άρειος Πάγος να περάσει χειροπέδες σε 3 δικαστικούς για λάθη και παραλείψεις

Συγκεκριμένες ευθύνες στους εισαγγελείς και την ανακρίτρια που τις πρώτες δέκα ημέρες μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη είχαν την ευθύνη για τη διερεύνηση του τρομακτικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, επέρριψε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης που έχασε τη σύζυγό του στα Τέμπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο οποίος συμμετείχε σε δύο συναντήσεις που είχαν συγγενείς των θυμάτων με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, μιλώντας στο Open, αποκάλυψε ότι της παρουσίασαν αναλυτικά τα λάθη και τις παραλείψεις των δικαστικών λειτουργών που είχαν αρχικά την ευθύνη για τη διερεύνηση της τραγωδίας στα Τέμπη, πριν από την τοποθέτηση του εφέτη ανακριτή.

«Όσες φορές πήγαμε στην κ. Αδειλίνη δεν πήγαμε να κουβεντιάσουμε.  Πήγαμε να καταθέσουμε υπόμνημα, όχι να κάνουμε προσευχή», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Κωνσταντινίδης  και εστίασε στη δεύτερη συνάντηση που είχαν συγγενείς των θυμάτων με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Στη δεύτερη επίσκεψη πήγαμε με τις φωτογραφίες από το Κουλούρι όπου είχαν μεταφερθεί τα μπάζα και τότε μας είπε η κ. Αδειλίνη για “μικρό ηθικό θέμα”», ανέφερε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης που έχασε τη σύζυγό του στα Τέμπη και συνέχισε εξηγώντας τι είπαν στην εισαγγελά του Αρείου Πάγου.

«Επί 10 μέρες στρουθοκαμήλιζαν οι δικαστικές αρχές στον τόπο του εγκλήματος και δεν τον περιφρούρησαν. Της είπαμε ότι εσείς είχατε θεσμικό χρέος να δεσμεύσετε και να σφραγίσετε καταγραφικά,  υπολογιστές και βίντεο», επεσήμανε και συνέχισε «δεν ζητήσατε την άρση της ασυλίας βουλευτών που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό. Δεν ζητήσατε την άρση ασυλίας του Κώστα Καραμανλή που σκότωσε 57 ανθρώπους, έκανε απόπειρα κατά 300,  τραυμάτισε 180. Δεν πρέπει να ζητήσετε την άρση της ασυλίας του τη ρωτήσαμε. Η κ. Αδειλίνη για ένα λεπτό δεν είπε τίποτα και μετά μου είπε άλλος είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών».

Στη συνέχεια ο σύζυγος θύματος στα Τέμπη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά τριών δικαστικών λειτουργών λέγοντας:

«Αυτοί που δεν λειτούργησαν σωστά εκ μέρους της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα οι κύριοι Απόστολος Τζαμαλής (σ.σ εισαγγελέας Πρωτοδικών), Σταμάτης Δασκαλόπουλος (σ.σ προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας) και η ανακρίτρια κ. Ε. Σούρλα,  που ήταν το πρώτο δεκαήμερο υπεύθυνοι να παραιτηθούν ή  να επέμβει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου και να τους περάσουν χειροπέδες».

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης για να καταδείξει τα λάθη και τις παραλείψεις των δικαστικών λειτουργών ανέφερε ακόμα ότι αν και ζήτησαν από τον Μάϊο του 2023 τον διορισμό χημικού μηχανικού για να συμμετάσχει στις έρευνες, ο διορισμός του έγινε πριν από λίγες ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL