Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
13.9°C19.0°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.4°C
5 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.7°C
1 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C14.1°C
0 BF 94%
Τέμπη / Ξεσπούν οι συγγενείς κατά της Αδειλίνη – Τι πραγματικά ειπώθηκε στις συναντήσεις τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / Ξεσπούν οι συγγενείς κατά της Αδειλίνη – Τι πραγματικά ειπώθηκε στις συναντήσεις τους

Συγκέντρωση στα Τέμπη
(INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΔΩΝΑΣ)

Κατηγορηματική απάντηση στην Γεωργία Αδειλίνη για το τι ακριβώς ειπώθηκε στη συνάντηση που είχαν μαζί της δίνουν συγγενείς των νεκρών στα Τέμπη, διαψεύδοντας τα όσα υποστήριξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

H Γεωργία Αδειλίνη μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, αρνήθηκε ότι είχε παραπέμψει τους συγγενείς στην εκκλησία. «Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα του δυστυχήματος που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οιονδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται. Θα ήταν απάνθρωπο - και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας, που λέω ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τη Μαρία Καρυστιανού η οποία υπογράμμισε ότι «μετά από όλα όσα έχουν  συμβεί σε αυτό το τραγικό έγκλημα των Τεμπών είναι προφανώς ανάξια λόγου όλα όσα σήμερα (σ.σ. χθες) ειπώθηκαν από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αυτό, όμως, που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι θα ήταν καλύτερο η 'κορυφή της Δικαιοσύνης' να αφήνει τους σχολιασμούς για όσα λέχθηκαν στο γραφείο της και να μας πει γιατί μετά από τόσους μήνες είμαστε υποχρεωμένοι να ψάχνουμε ακόμη για υπολείμματα των νεκρών παιδιών μας ή εκρηκτική ύλη σε παρακείμενα χωράφια. Θέλω επίσης να αναφέρω στην κυρία Αδειλίνη ότι δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας μας όλα όσα έχουμε δηλώσει και αυτό τεκμηριώνεται από το πολύ απλό: υπήρχαν και μάρτυρες».

Και πρόσθεσε μιλώντας στη Lifo ότι «ποτέ στη ζωή μου δεν είχα κανένα πρόβλημα όσον αφορά την αντιληπτική μου ικανότητα. Αυτό λοιπόν που έχουν να κάνουν οι αρχές της Δικαιοσύνης είναι να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους. Και σας το δηλώνω ξεκάθαρα: Κάνεις δεν θα μείνει στο απυρόβλητο, κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος».

Η Μαρία Καρυστιανού απάντησε και μέσω του Open στην Γεωργία Αδειλίνη, με την ίδια να τονίζει ότι «όχι δεν τα έχουμε χάσει, η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε περισσότερα από όσα νομίζει η κυρία Αδειλίνη. Λυπάμαι που την ακούω να λέει αυτά τα πράγματα. Θα ήθελα να τη δω να απαντά και στα τελευταία γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη μονταζιέρα, τον ανακριτή και να μας απαντήσει για ποιο λόγο πρέπει εμείς να ψάχνουμε σήμερα για υπολείμματα των νεκρών μας αντί να έχει γίνει σωστά η έρευνα σε πρώτο χρόνο».

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού, η οποία ήρθε σε επικοινωνία με συγγενείς θυμάτων, οι απαντήσεις της εισαγγελέως ήταν να βρουν παρηγοριά στον Θεό, ενώ όταν ο πατέρας θύματος Παύλος Ασλανίδης, της έδειξε σε μία από τις συναντήσεις φωτογραφίες από το Κουλούρι -όπου βρίσκονται συντρίμμια των αμαξοστοιχιών και χώματα από το σημείο της τραγωδίας- εκείνη τους απάντησε τι είναι ένα «μικρό, ηθικό θέμα» και ότι τους «καταλαβαίνει και δεν μπορεί να κάνει κάτι». Οι συναντήσεις φαίνεται να ήταν τέσσερις, με την Μαρία Καρυστιανού να είναι παρούσε σε δύο από αυτές. Σε μια από αυτές ήταν και οι αδερφοί Πλακιά, ενώ στις άλλες δύο ήταν ο Χρήστος Κωνσταντίδης και ο Παύλος Ασλανίδης.

«Λοιπόν δεν μας στείλατε με το ζόρι στην εκκλησία αλλά μας είπατε να πάμε να ανάβουμε και κανά κεράκι και να πηγαίνουμε και καμιά φορά για να μας βοηθήσει» λέει από την πλευρά του ο Νίκος Πλακιάς -ο οποίος έχασε τα δίδυμα παιδιά του, αλλά και την ανιψιά του- σε σχετική ανάρτηση, με τον ίδιο να αναφέρει ότι ήταν ένας από τους 6 πατεράδες που ήταν παρών στη συνάντηση με την εισαγγελέα.

«Είμαι ο νεαρός που καθόταν μπροστά σας δεξιά που στην ομιλία σας προς εμάς είπατε ας είναι όλο αυτό που έγινε για ένα καλύτερο αύριο στην χώρα μας. Και η απάντηση μου ήταν ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει πλέον από την στιγμή που έχασα τα παιδιά μου αν αύριο είναι καλύτερα τα τρένα ή όχι. Είμαι αυτός που μου είπατε ότι μάλλον πάσχω από βαθιά κατάθλιψη για να απαντήσω έτσι. Να σας συστηθώ είμαι ο Πλακιάς Νίκος  πατέρας των δίδυμων και της ανιψιάς μου που τα δολοφόνησαν στα Τέμπη» τονίζει μεταξύ άλλων και υπογραμμίζει ότι «μετά από 14 μήνες ακόμα μαζεύουμε πράγματα των παιδιών μας. Αλλά να ξέρετε ότι όλοι θα κριθούμε στο τέλος αυτής της διαδρομής, μόνο που το οριστικό τέλος θα το πούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα, μόνο εμείς οι γονείς. Γι' αυτό πρέπει να κάνετε το καλύτερο δυνατόν για αυτούς».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Πλακιά

Παρακολουθούσα την συνέντευξη της Κυρίας Αδειλίνης στο forum των Δελφών και την αναφορά της για τα Τέμπη και για μια συνάντηση που είχε στο γραφείο της 12/12/23 το πρωί με συγγενείς θυμάτων

Δεν θα έλεγα ποτέ τι ειπώθηκε εκεί αλλά μιας και το ανέφερε πρέπει να βγω να πω την αλήθεια 

Όπως καταλαβαίνετε είμαι ένας από τους έξι πατεράδες που ήμασταν παρών η Καρυστιανου δεν ήταν παρών 

Λοιπόν δεν μας στείλατε με το ζόρι στην εκκλησία αλλά μας είπατε να πάμε να ανάβουμε και κανά κεράκι και να πηγαίνουμε και καμμία φορά για να μας βοηθήσει .

Είμαι ο νεαρός που καθόταν μπροστά σας δεξιά που στην ομιλία σας προς εμάς είπατε ας είναι όλο αυτό που έγινε για ένα καλύτερο αύριο στην χώρα μας 

Και η απάντηση μου ήταν ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει πλέον από την στιγμή που έχασα τα παιδιά μου αν αύριο είναι καλύτερα τα τρένα η όχι 

Είμαι αυτός που μου είπατε ότι μάλλον πάσχω από βαθιά κατάθλιψη για να απαντήσω έτσι 

Να σας συστηθώ είμαι ο Πλακιάς Νίκος 

πατέρας των διδύμων και της ανιψιάς μου που τα δολοφονήσανε στα Τέμπη

Γιατί είμαι σίγουρος ότι εκείνη την ημέρα δεν καταλάβατε ποιος είμαι  ίσως και να έχετε δίκιο μιας και το παρουσιαστικό μου γενικά δεν μαρτυρά την πραγματική μου ηλικία 

Αλλά ας αφήσουμε τη έγινε εκείνη την ημέρα και να επικεντρωθούμε στο σήμερα 

Στο σήμερα που μετά από 14 μήνες ακόμα μαζεύουμε πράγματα των παιδιών μας 

Αλλά να ξέρετε ότι όλοι θα κριθούμε στο τέλος αυτής της διαδρομής μόνο που το οριστικό τέλος θα το πούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα μόνο εμείς οι γονείς

Γι αυτό πρέπει να κάνετε το καλύτερο δυνατόν για αυτούς. Να είστε καλά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL