Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C17.9°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.0°C18.9°C
2 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.2°C
0 BF 82%
15ο Λύκειο Αθηνών - Τέμπη / Τι λένε οι καθηγητές για τους μαθητές που αποβλήθηκαν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

15ο Λύκειο Αθηνών - Τέμπη / Τι λένε οι καθηγητές για τους μαθητές που αποβλήθηκαν

μαθητές Τέμπη
(Facebook.com)

Σάλο προκάλεσε η καταγγελία γονέα για την αποβολή που δέχτηκαν μαθητές στο 15ο Λύκειο Αθηνών επειδή, όπως ανέφερε, ήθελαν να τραγουδήσουν για τα Τέμπη σε σχολική γιορτή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δημήτρης Σπυριδωνίδης, πατέρας ενός από τους μαθητές που αποβλήθηκε, είχε δημοσιοποιήσει ότι υπήρξε «μονοήμερη αποβολή δύο παιδιών της 15μελους σχολικής χορωδίας του 15ου ΓΕΛ που αψηφώντας την απαγόρευση της διευθύντριας προσπάθησαν στο τέλος της σχολικής γιορτής να τραγουδήσουν κι ένα τραγούδι για τα Τέμπη και να πουν δυο λόγια για δικαιοσύνη».

«Στην πραγματικότητα αποβλήθηκε γιατί τόλμησε να πει δημόσια στη διευθύντρια του σχολείου πως έλεγε ψέματα, όταν η διευθύντρια απευθυνόμενη από μικροφώνου, σε γονείς και μαθητές στη σχολική γιορτή ισχυρίστηκε πως η απαγόρευση της χορωδίας να τραγουδήσει για τα Τέμπη ήταν απόφαση του συλλόγου των διδασκόντων» είχε υπογραμμίσει μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο παιδί του.

Από την πλευρά τους οι καθηγητές του σχολείου με αφορμή το δημοσίευμα του avgi.gr, έστειλαν επιστολή, λέγοντας ότι όλες οι αποφάσεις «παίρνονται με συλλογικό δημοκρατικό τρόπο μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων και δεν είναι μονοπρόσωπες».

Ο Σύλλογος Διδασκόντων επισημαίνει ότι «συμμερίζεται και στηρίζει τις ανησυχίες των μαθητών μας για τα Τέμπη, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει ήδη αποφασίσει να παραχωρήσει μέρος του σχολικού ωραρίου προκειμένου οι μαθητές να διοργανώσουν δράσεις για το ζήτημα των Τεμπών.

Ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου, όπως για παράδειγμα θέματα συμπεριφοράς, συζητούνται και αποφασίζονται στο Σύλλογο Διδασκόντων. Ανακοινώνονται εμπιστευτικά στους άμεσα ενδιαφερόμενους, δεν ανακοινώνονται στους υπόλοιπους μαθητές, πολύ περισσότερο σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς σκοπός είναι η αποφυγή στιγματισμού των μαθητών και η προστασία των προσωπικών τους δεδομένων» καταλήγει.

Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 15ου Γενικού Λυκείου Αθηνών:

«Αξιότιμες Κυρίες / Αξιότιμοι Κύριοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σας γνωστοποιούμε την παρούσα επιστολή με αφορμή ανακριβή δημοσιεύματα που αναφέρονται στο σχολείο μας.

Όλες οι αποφάσεις του σχολείου μας παίρνονται με συλλογικό δημοκρατικό τρόπο μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων και δεν είναι μονοπρόσωπες.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων συμμερίζεται και στηρίζει τις ανησυχίες των μαθητών μας για τα Τέμπη, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει ήδη αποφασίσει να παραχωρήσει μέρος του σχολικού ωραρίου προκειμένου οι μαθητές να διοργανώσουν δράσεις για το ζήτημα των Τεμπών.

Ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου, όπως για παράδειγμα θέματα συμπεριφοράς, συζητούνται και αποφασίζονται στο Σύλλογο Διδασκόντων. Ανακοινώνονται εμπιστευτικά στους άμεσα ενδιαφερόμενους, δεν ανακοινώνονται στους υπόλοιπους μαθητές, πολύ περισσότερο σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς σκοπός είναι η αποφυγή στιγματισμού των μαθητών και η προστασία των προσωπικών τους δεδομένων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL