Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.6°C17.6°C
1 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.6°C
1 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.4°C16.6°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.9°C14.6°C
0 BF 77%
ΕΛΑΣ / 74 αστυνομικοί υπό απόταξη εργάζονται κανονικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΛΑΣ / 74 αστυνομικοί υπό απόταξη εργάζονται κανονικά

Αστυνομικοί περπατούν δίπλα στο φυλάκιο του ΑΤ Αγίων Αναργύρων με λουλούδια να είναι αφημένα μπροστά του για την 28χρονη Κυριακή που δολοφονήθηκε στο σημείο
ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Τη βαριά νόσηση της αστυνομίας καταδεικνύει η εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι ο αστυνομικός φρουρός του τμήματος των Αγίων Αναργύρων δεν είναι ο μόνος που τελεί υπό απόταξη, αλλά υπάρχουν και άλλοι 105.

Συνολικά 106 αστυνομικοί βρίσκονται υπό απόταξη καθώς σε βάρος τους εκκρεμούν σοβαρές πειθαρχικές και ποινικές υποθέσεις.

Οι 74 από αυτούς εργάζονται κανονικά οι υπόλοιποι είτε βρίσκονται σε διαθεσιμότητα είτε κάνουν χρήση αναρρωτικής άδειας. Οι υποθέσεις τους είτε δεν έχουν τελεσιδηκήσει και ως εκ του δεν μπορεί να υπάρξει πειθαρχικά μια τελεσίδικη απόφαση είτε έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα αλλά δεν έχουν συγκληθεί  ακόμα τα πειθαρχικά συμβούλια προκειμένου να επισημοποιηθεί η απόταξη από το σώμα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο φρουρός των Αγίων Αναργύρων με την συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου που θα επιβεβαιώσει την απόταξη του να είναι προγραμματισμένη για τις 16 Απριλίου.

Yπενθυμίζεται ότι στο περιστατικό της φρικτής γυναικοκτονίας  έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα όταν η κοπέλα άρχισε να φωνάζει βοήθεια ο αστυνομικός δεν έτρεξε στο μέρος της, έμεινε στο φυλάκιο.

Ο αστυνομικός φρουρός που επέδειξε αδιαφορία τη στιγμή που ο γυναικοκτόνος κατάφερε θανάσιμα πλήγματα με κουζινομάχαιρο στην 28χρονη Κυριακή Γρίβα κινητοποιήθηκε βγαίνοντας από το φυλάκιο μόνο όταν επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί ο 39χρονος γυναικοκτόνος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL