Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.3°C24.5°C
2 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
20.5°C23.0°C
6 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C26.5°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
4 BF 77%
Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους / «Υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί με περιπολία στο σπίτι της» παραδέχεται η εκπρόσωπος ΕΛΑΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους / «Υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί με περιπολία στο σπίτι της» παραδέχεται η εκπρόσωπος ΕΛΑΣ

γυναικοκτονία Άγιοι Ανάργυροι αστυνομικό τμήμα
(INTIME NEWS/ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Απαντήσεις για τη νέα γυναικοκτονία με θύμα την 28χρονη Κυριακή από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, έξω μάλιστα από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων όπου είχε πάει για να ζητήσει βοήθεια, απαιτεί αλλά δεν παίρνει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, που παρακολουθεί σοκαρισμένη και αγανακτισμένη να αποκαλύπτονται μια σειρά από λάθη και παραλείψεις της ΕΛΑΣ.

«Προφανώς και η εικόνα αυτή συγκλονίζει κι εμάς στην ΕΛΑΣ κι εμείς αναζητούμε απαντήσεις για το τι έχει γίνει εκείνο το βράδυ» είπε στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου. «Η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος» υποστήριξε, προσθέτοντας πως «υπάρχει και εισαγγελική έρευνα, θα αποδοθούν ευθύνες, εκεί που υπάρχουν».

«Για να υπάρχει μια νεκρή γυναίκα έξω από το τμήμα προφανώς κι έγιναν λάθη» παραδέχθηκε, συμπληρώνοντας πως η έρευνα θα επικεντρωθεί στο «γιατί δεν ενημερώθηκε το Κέντρο Άμεσης Δράσης από το τμήμα και στο αν εκτέλεσε σωστά την υπηρεσία του ο σκοπός, πέρα από το ποινικό του παρελθόν».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας απάντησε και στα όσα έγιναν γνωστά ότι η 28χρονη είχε ζητήσει να μεταφερθεί με ασφάλεια στο σπίτι της με περιπολικό για να πάρει την απάντηση από τους αστυνομικούς να καλέσει μόνη της την Άμεση Δράση έξω από το Τμήμα, όπου όμως την περίμενε και τη σκότωσε ο δολοφόνος της. «Υπήρχαν περιπολίες στην περιοχή» είπε η Κ. Δημογλίδου. «Υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί με περιπολία στο σπίτι της» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως πέρα από τα πρωτόκολλα της ΕΛΑΣ, θα πρέπει να γίνεται εκτίμηση κινδύνου και κάθε περιστατικό είναι διαφορετικό.

Πάντως, η εκπρόσωπος υπεραμύνθηκε του έργου της ΕΛΑΣ. «Είναι λάθος να εκμηδενίζουμε έτσι το έργο της αστυνομίας για την ενδοοικογενειακή βία να πιανόμαστε από μεμονωμένα περιστατικά», είπε.

«Δεν έγιναν σωστές ενέργειες, δεν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος και γι’ αυτό κι ελέγχονται οι αστυνομικοί», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι, όσοι αστυνομικοί ήταν στο Τμήμα το βράδυ εκείνο θα κληθούν για κατάθεση. «Δεν μιλάμε για υποστελεχωμένο τμήμα, δεν μιλάμε για λάθη που έγιναν λόγω έλλειψης προσωπικού», κατέληξε.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL