Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.7°C21.9°C
4 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.2°C24.3°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.3°C27.6°C
4 BF 39%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
4 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
22.9°C22.9°C
2 BF 43%
Δίκη Κώστα Κωστόπουλου / «Ήρθε πάνω μου, τον απώθησα» - Τι κατέθεσε η Κατερίνα Διδασκάλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη Κώστα Κωστόπουλου / «Ήρθε πάνω μου, τον απώθησα» - Τι κατέθεσε η Κατερίνα Διδασκάλου

Η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Καταπέλτης ήταν η Κατερίνα Διδασκάλου στη δίκη του πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» Κώστα Κωστόπουλου που κατηγορείται για βιασμό.

Η ηθοποιός κατέθεσε τη δική της εμπειρία με τον σκηνοθέτη λέγοντας: «Εκείνη τη στιγμή μένεις παράλυτος. Δεν το πιστεύεις ότι συμβαίνει. Και εκ των υστέρων έρχεται ο τραυματικός απόηχος. Δεν είναι εύκολο να μιλήσεις για αυτό, αισθάνεσαι ντροπή, αναρωτιέσαι μήπως φταις εσύ, μήπως έκανες κάτι, φόρεσες κάτι; Και αυτό είναι απαράδεκτο». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κατερίνα Διδασκάλου τάχθηκε με την πλευρά της καταγγέλουσας ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου, λέγοντας ότι η προσωπική της εμπειρία με τον σκηνοθέτη την έκανε να πιστέψει την καταγγέλλουσα την οποία γνώρισε, όπως είπε, με αφορμή την υπόθεση αυτή.

«Αυτόπτης μάρτυρας δεν ήμουν. Είμαι στη δυσάρεστη θέση να πω ότι την κοπέλα την πίστεψα γιατί μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο. Μπήκε στο καμαρίνι μου και μου είπε ότι τον καυλ*** πολύ…ξέρετε είναι τραγικό να νιώθεις ένοχος γιατί κάνεις καλά τη δουλειά σου, να κανείς μια ερωτική σκηνή και ο άλλος να φαντασιώνεται ότι το θέλει και να προβάλει τη φαντασίωση του..» τόνισε.

Ταυτόχρονα αρνήθηκε το γεγονός ότι διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τον κατηγορούμενο, ισχυρισμό που πρόβαλε ο Κ. Κωστόπουλος. Αναφερόμενη στη γνωριμία της με τον κατηγορούμενο, είπε ότι συνέβη στη σειρά «Έρωτας». Μάλιστα, αναφέρθηκε στο περιστατικό που μπήκε στο καμαρίνι της, ενώ εκείνη άλλαζε.

«Σε μια καθημερινή σειρά με 10-15 σκηνές, ο τελευταίος που περίμενα να εμφανιστεί είναι ο σκηνοθέτης που η θέση του είναι στο κοντρόλ» δήλωσε και πρόσθεσε: «Του χτυπούσε απέξω μια κοπέλα και του έλεγα «είναι έξω κόσμος», ήμουν σε σοκ και αυτός μου έλεγε «σσσς» και ολοκλήρωσε… για αυτό πιστεύω απόλυτα αυτό που είπε η κοπέλα….».

Πρόεδρος: Δεν έκανε κάποια κίνηση..

Μάρτυρας: Ήρθε πάνω μου, τον απώθησα. Μαζεύτηκα για να μειώσω το σωματικό μου εύρος και δεν πτοήθηκε. Ήταν κοντά μου.

Πρόεδρος: Δεν προσπάθησε να διεισδύσει όμως…

Μάρτυρας: Και αυτό προσπάθησε … στο ΣΕΗ είπα ότι αυτό είναι κατάχρηση εξουσίας και αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να εκλείπουν από το χώρο μας. Ότι είναι ντροπή και για τα νέα παιδιά.

Πρόεδρος: Γιατί δεν τον καταγγείλατε τότε;

Μάρτυρας: Εκείνη την εποχή είχα τρία παιδιά πολύ μικρά, στην εφηβεία και στο δημοτικό, ήμουν με το σύντροφο μου. Καμία φορά νιώθεις ένοχος ο ίδιος για λάθος λόγους. Μήπως έκανα κάτι που προκάλεσε; Ναι, τότε δεν το είπα. Το ανέφερα αργότερα στο ΣΕΗ, πολύ πριν το metoo.

Στο πλευρό του κατηγορουμένου τάχθηκε η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη,  η οποία στο σήριαλ συνεργαζόταν με τον σκηνοθέτη.

Η ηθοποιός χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο πολύ καλό άνθρωπο, ενώ όπως ανέφερε εξεπλάγην όταν έμαθε ότι τον καταγγέλουν για βιασμό.

Πρόεδρος: Η καταγγελία της κοπέλας;

Μ. Τζομπανάκη: Δε θέλω να μιλήσω για μια γυναίκα που ήρθε κι έκανε καταγγελία. Δεν ξέρω τι έχει περάσει στη ζωή της. Ήρθε εδώ και ορκίστηκε κι εγώ δε θα μιλήσω εναντίον καμίας γυναίκας. Εγώ ήρθα εδώ να μιλήσω για τον Κωστόπουλο. Θα εκπλαγώ αν ακούσω ότι συνάδελφοι μου τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Έχω δώσει όρκο και ήρθα να καταθέσω όσα γνωρίζω για τον ίδιο.

Υποστ. Κατηγορίας: Αν σας έλεγα για τις περιπέτειες του κατηγορουμένου;

Μ.Τζομπανάκη: Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει κουμάντο στο κρεβάτι του.

Υποστ. Κατηγορίας: Αυτή είναι η ηθική σας προσέγγιση στη ζωή…

Μ. Τζομπανάκη: Το ποια είμαι και το ποια είναι η κοινωνική μου ταυτότητα φαίνεται από το παιδί μου. Σε εσάς μιλάω! Εμείς στην Κρήτη λέμε «στο αδύναμο άλογο κολλάνε οι αλογόμυγες.» Εγώ ήρθα εδώ σαν άνθρωπος. Δε θέλω να φερθώ σαν ζώο. Ήρθα να δώσω μια κατάθεση.

Πρόεδρος: Στο χώρο έχετε ακούσει άλλα περιστατικά για τον ίδιο;

Μάρτυρας: Δυστυχώς ναι. Για τη κυρία Γιαννάτου. Όχι μόνο από γυναίκες. Ήρθαν και άνδρες και που είπαν ότι ήταν δυσάρεστος.

Τζομπανάκη: «Θα εκπλαγώ αν ακούσω ότι συνάδελφοι τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL