Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.2°C17.6°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.6°C16.3°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.4°C
0 BF 93%
Στεγνά - Ρόδος / Βουλευτής της ΝΔ ανακοίνωσε ότι δεν θα κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στεγνά - Ρόδος / Βουλευτής της ΝΔ ανακοίνωσε ότι δεν θα κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα

ΡΟΔΟΣ ΣΤΕΓΝΑ ΜΑΤ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
screenshot Youtube / rodiaki

Με επιτυχία φαίνεται ότι ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ μία ακόμη προστασία της αυθαιρεσίας που κατατρώει τις δασικές εκτάσεις, αυτή τη φορά στη Ρόδο και τα Στεγνά Αρχαγγέλου.

Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης κυκλοφόρησε στα social media η ανάρτηση του βουλευτή Δωδεκανήσων της ΝΔ Βασίλη Υψηλάντη, με την οποία ουσιαστικά ακυρώνει όλες τις αρμόδιες Αρχές και ανακοινώνει επιχαίροντας ότι οι προγραμματισμένες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην συγκεκριμένη περιοχή «με συντονισμένες ενέργειες αναβάλλονται».

Σημειώνεται ότι οι εντολές κατεδάφισης εκδίδονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κάθε περιοχής, οι επικεφαλής της οποίας διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Η προκλητική ανάρτηση ήρθε μετά από μία ημέρα έντασης στο Νησί των Ιπποτών μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων της περιοχής που σχετίζονται με τα αυθαίρετα κτίσματα, δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία», καθώς ο γαλάζιος κυβερνητικός και κομματικός μηχανισμός είχε «δείξει» την πρόθεσή του να προστατεύσει τα αυθαίρετα ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως γράφουν τοπικά ΜΜΕ, σε λαϊκή συνέλευση στον Αρχάγγελο την προηγούμενη Πέμπτη με αντικείμενο συζήτησης τις «κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κατασκευών στα δασικά τμήματα στην περιοχή των Στεγνών», παρών ήταν μεταξύ άλλων και ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά, κ. Τριανταφύλλας, ο οποίος «δεσμεύτηκε εκ μέρους του υφυπουργού κ. Γιάννη Παππά ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την αναστολή των κατεδαφίσεων». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Ροδιακή, υπάρχουν μεταξύ των 10 προς κατεδάφιση αυθαιρέτων και 3 ημιτελή ακίνητα.

Εξάλλου, η ένταση στη Ρόδο δεν άφησε αδιάφορο και το ΚΚΕ, το οποίο διά στόματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Θανάση Παφίλη έκανε παρέμβαση στον υπουργό ΠΡΟΠΟ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL