Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.2°C17.6°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.6°C16.3°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.4°C
0 BF 93%
Χρυσή Αυγή / Επίθεση στα γραφεία της Colour Youth - Έγραψαν εμετικά συνθήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρυσή Αυγή / Επίθεση στα γραφεία της Colour Youth - Έγραψαν εμετικά συνθήματα

Επίθεση της Χρυσής Αυγής
facebook/nanpap210

Επίθεση από μέλη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκε στα γραφεία της οργάνωσης Colour Youth στην Αθήνα, το βράδυ της Κυριακής.

Όπως σημειώνει η Colour Youth κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας, η επίθεση ήρθε σε συνέχεια διαδικτυακών απειλών που δέχτηκε η ίδια οργάνωση, με αφορμή αφίσα για ένα πάρτι οικονομικής ενίσχυσης.

facebook/nanpap210

«Η αιτία όμως για την επίθεση αυτή δεν είναι άλλη από το κλίμα ομοφοβίας και τρανσφοβίας που έχει καλλιεργηθεί και συνεχώς υποδαυλίζεται και τον σταδιακό εκφασισμό που δε συναντά κανένα θεσμικό εμπόδιο» τονίζει η ίδια οργάνωση.

Η Colour Youth υπενθυμίζει ότι έχουν περάσει μόλις δύο εβδομάδες από την ομοφοβική επίθεση όχλου στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη» και προσθέτει ότι η προχθεσινή «επίθεση στόχευε στον εκφοβισμό και τη φίμωση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με ευθεία απειλή και αναφορά στη δολοφονία του Ζακ, ήταν όμως και ευρύτερη προειδοποίηση για όποια φωνή διαφοροποιείται».

Η κλινική ψυχολόγος και συνιδρύτρια του Orlando LBTQ+ Νάνσυ Παπαθανασίου σημείωσε από την πλευρά της ότι «το 2013 χρειάστηκαν δύο δολοφονίες για να συνειδητοποιήσουμε ως κοινωνία τι σημαίνει Χρυσή Αυγή και φασισμός (οι μειονότητες βέβαια το ξέραμε, αλλά δε μας άκουγε κανείς). Ελπίζω αυτή τη φορά τα αντανακλαστικά μας να είναι καλύτερα. Και για να το πω με ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια: είναι ήδη πολύ αργά, και για κάθε μέρα που περνάει οι ευθύνες της πολιτείας, των θεσμών και της εκκλησίας γιγαντώνονται».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL