Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.7°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.0°C17.7°C
0 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C16.2°C
0 BF 94%
Ζαπορίτσια / Ουκρανικά πυρά κατά του πυρηνικού εργοστασίου ανακοίνωσε η διοίκησή του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζαπορίτσια / Ουκρανικά πυρά κατά του πυρηνικού εργοστασίου ανακοίνωσε η διοίκησή του

ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υπό ρωσική διοίκηση ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ότι κρίσιμη υποδομή των εγκαταστάσεών του βομβαρδίστηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, όπως γράφει το Reuters και αναπαράγει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, «εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη στην περιοχή κοντά στον φράκτη όπου βρίσκονται δεξαμενές καυσίμου ντίζελ, ανακοίνωσε η διοίκηση του πυρηνικού σταθμού, προσθέτοντας ότι ειδικοί του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) στον σταθμό ενημερώθηκαν για τον βομβαρδισμό.

Το Reuters μετέδωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τις πληροφορίες που προέρχονται και από τις δύο πλευρές στα πεδία των μαχών».

Το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίτσια βρίσκεται στην νότια όχθη του Δνείπερου που ελέγχουν από την αρχή του πολέμου οι ρωσικές δυνάμεις, συνεχίζει να λειτουργεί. Στα δύο χρόνια του πολέμου έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο επιχειρήσεων που οι δύο πλευρές παρουσιάζουν ως απειλή για την ασφάλειά του και συνολικά την ασφάλεια όλης της ευρωπαϊκής ηπείρου, καθώς διαθέτει έξι αντιδραστήρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL