Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.7°C17.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.2°C
2 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.0°C17.1°C
1 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.7°C17.1°C
2 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
0 BF 100%
Θεσσαλονίκη / Νέα ομοφοβική επίθεση δέχθηκε ένα από τα θύματα του τρανσφοβικού πογκρόμ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Νέα ομοφοβική επίθεση δέχθηκε ένα από τα θύματα του τρανσφοβικού πογκρόμ

ThessNews.gr

Νέα ομοφοβική επίθεση σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ ατόμου, με έναν 32χρονο να συλλαμβάνεται, την Τρίτη, μετά από έγκληση του 21χρονου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Δευτέρας (12/3) και βάσει των πληροφοριών πρόκειται για ένα από τα δύο άτομα που έπεσαν θύμα ομοφοβικής επίθεσης, το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η σύλληψη του 32χρονου έγινε μετά από έγκληση που υπέβαλε το ΛΟΑΤΚΙ άτομο, ηλικίας 21 ετών και την υπόθεση ερευνά το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης το περασμένο Σάββατο, ομάδα νεαρών επιτέθηκε λεκτικά στα δύο άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ηλικίας 21 ετών, τα οποία φοβούμενα για την ασφάλειά τους, τα δύο άτομα σε κατάστημα εστίασης της περιοχής. Λίγο αργότερα, συγκεντρώθηκαν νεαροί έξω από το εν λόγω κατάστημα και συνέχισαν να τα προπηλακίζουν. Μάλιστα, όταν εξήλθαν από το κατάστημα, οι δράστες πέταξαν μπουκάλια κατά το μέρος τους, χωρίς ευτυχώς να σημειώνεται κάποιος τραυματισμός.

Οι εννέα από τους 21 συλληφθέντες που ήταν ενήλικοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ωστόσο σύμφωνα με το thesstoday.gr, λόγω απουσίας μαρτύρων, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τις 22 Μαρτίου. Οι υπόλοιποι 12 συλληφθέντες είναι ανήλικοι και είχαν ήδη αφεθεί ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL