Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.1°C24.0°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.2°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.6°C25.9°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.8°C22.7°C
1 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.6°C19.6°C
0 BF 88%
Ιδιωτικά πανεπιστήμια / Για όγδοη εβδομάδα στους δρόμους οι φοιτητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιδιωτικά πανεπιστήμια / Για όγδοη εβδομάδα στους δρόμους οι φοιτητές

Πανό σε πορεία φοιτητών
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε και οι φοιτητές κατέληξαν στη Νομική όπου θα πραγματοποιηθεί το συντονιστικό των φοιτητικών συλλόγων των ΑΕΙ που τελούν υπό κατάληψη.

Οι φοιτητές διαβαίνουν την όγδοη εβδομάδα κινητοποιήσεων με καταλήψεις και διαδηλώσεις εντείνοντας τις διαμαρτυρίες τους. Στο συλλαλητήριο, εκτός από την εκπαιδευτική κοινότητα, συμμετείχαν φορείς και συλλογικότητες, εκφράζοντας τη δική τους αντίθεση, εγκαλώντας την κυβέρνηση πως σκοπεύει να μετατρέψει την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε επιχειρηματικό πεδίο, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Η ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής πλησιάζει και ήδη με ομόφωνη απόφαση η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημίων - ΠΟΣΔΕΠ έχει καλέσει σε απεργία στις 7 και 8 Μάρτη, ενώ παράλληλα προτείνει την οργάνωση και τον συντονισμό και με άλλους φορείς.

Να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των φορέων τάσσονται κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με εξαίρεση τους εκπροσώπους εργοδοτικών και οικονομικών φορέων, οι υπόλοιποι στηλίτευσαν την παραβίαση του άρθρου 16. Σφοδρές είναι και οι αντιδράσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να έχει ζητήσει την απόσυρσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη φοιτητές βγήκαν στους δρόμους με συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης της παιδείας, φωνάζοντας «Όλοι στον δρόμο, όλοι στον αγώνα», ενώ το κεντρικό τους πανό ανέφερε «να μην τολμήσουν να το ψηφίσουν».

Οι φοιτητές, απευθυνόμενοι στον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που εκκενώθηκε πριν από λίγες ημέρες από την αστυνομία, είχαν πανό με τη φράση «Γλαβίνη παραιτήσου».

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL