Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.9°C23.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.2°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
22.0°C22.1°C
0 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.8°C21.5°C
4 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
4 BF 35%
Θεσσαλονίκη - Τέμπη / Καταγγελία για τραυματισμό διαδηλώτριας από απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη - Τέμπη / Καταγγελία για τραυματισμό διαδηλώτριας από απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ

ΜΑΤ σε δρόμο στη Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΥΨΑΝΗΣ

Διαδηλώτρια τραυματίστηκε στην μεγάλη πορεία για το έγκλημα των Τεμπών, στη Θεσσλαονίκη, μετά από απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσαν αστυνομικοί, σύμφωνα με καταγγελία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το κοινωνικό ιατρείο το μεσημέρι της Τετάρτης, «όταν η πορεία φτασε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, έγινε απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων με δακρυγόνα και κρότου λάμψης στους διαδηλωτές με προφανή σκοπό την διάλυση της πορείας.Το μπλοκ του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης βρισκόταν στο τέλος της πορείας, στην συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Γιαννιτσών έξω από τον ΟΣΕ. Οι δυνάμεις της αστυνομίας συνέχισαν να επιτίθενται αδιάκριτα στους διαδηλωτές με δακρυγόνα και κρότου λάμψης σε ευθεία βολή, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό διαδηλώτριας από το μπλοκ του Κοινωνικού Ιατρείου, η οποία για να αποφύγει το χτύπημα από την βομβίδα στην κοιλιακή χώρα γύρισε και χτυπήθηκε στο πόδι» προσθέτει το ΚΙΑ Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βάσει της καταγγελίας «πλήθος κόσμου που συμμετείχε στην διαδήλωση αλλά και από τα παρακείμενα εμπορικά καταστήματα έτρεξε να βοηθήσει την τραυματία, φωνάζοντας και κάνοντας έκκληση στα ΜΑΤ και τους επικεφαλής των διμοιριών που ήταν παρόντες, να σταματήσουν να επιτίθενται στους διαδηλωτές και να καλέσουν επειγόντως ασθενοφόρο. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι φωνές μας και οι εκκλήσεις μας προς τους ρόμποκοπ της ΕΛΑΣ δεν εισακούστηκαν, αντίθετα εισπράξαμε αδιαφορία και ειρωνείες. Η επίθεση συνεχίστηκε και, φυσικά, αγνόησαν την απόλυτη αναγκαιότητα να κληθεί ασθενοφόρο για την διακομιδή της σοβαρά τραυματισμένης διαδηλώτριας. Το ασθενοφόρο κλήθηκε από τους διαδηλωτές που συμπαραστεκόταν στην τραυματισμένη, η οποία διακομίστηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΑ Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 28/02/2024, ώρα 13:30, όταν η μεγάλη πορεία για το έγκλημα των Τεμπών έφτασε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Έγινε απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων με δακρυγόνα και κρότου λάμψης στους διαδηλωτές με προφανή σκοπό την διάλυση της πορείας.Το μπλοκ του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης βρισκόταν στο τέλος της πορείας, στην συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Γιαννιτσών έξω από τον ΟΣΕ. Οι δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας συνέχισαν να επιτίθενται αδιάκριτα στους διαδηλωτές με δακρυγόνα και κρότου λάμψης σε ευθεία βολή, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό διαδηλώτριας από το μπλοκ του Κοινωνικού Ιατρείου, η οποία για να αποφύγει το χτύπημα από την βομβίδα στην κοιλιακή χώρα γύρισε και χτυπήθηκε στο πόδι.

Πλήθος κόσμου που συμμετείχε στην διαδήλωση αλλά και από τα παρακείμενα εμπορικά καταστήματα έτρεξε να βοηθήσει την τραυματία, φωνάζοντας και κάνοντας έκκληση στα ΜΑΤ και τους επικεφαλής των διμοιριών που ήταν παρόντες, να σταματήσουν να επιτίθενται στους διαδηλωτές και να καλέσουν επειγόντως ασθενοφόρο. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι φωνές μας και οι εκκλήσεις μας προς τους ρόμποκοπ της ΕΛΑΣ δεν εισακούστηκαν, αντίθετα εισπράξαμε αδιαφορία και ειρωνείες. Η επίθεση συνεχίστηκε και, φυσικά, αγνόησαν την απόλυτη αναγκαιότητα να κληθεί ασθενοφόρο για την διακομιδή της σοβαρά τραυματισμένης διαδηλώτριας. Το ασθενοφόρο κλήθηκε από τους διαδηλωτές που συμπαραστεκόταν στην τραυματισμένη, η οποία διακομίστηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της.

Οι πρακτικές που χρησιμοποιεί η αστυνομία εδώ και χρόνια είναι δολοφονικές και είναι θέμα τύχης σε πόσους θα προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στην υγεία, ακόμα και απώλεια ζωής, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις. Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, εκτός από τους φυσικούς αυτουργούς ΜΑΤατζήδες που δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν συστηματικά αυτές τις δολοφονικές τακτικές, θεωρεί υπεύθυνους τους πολιτικούς τους εντολείς, τον εκάστοτε υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τις κυβερνήσεις που ακολουθούν αυτήν την πολιτική άγριας καταστολής των κοινωνικών αγώνων εδώ και χρόνια, αγνοώντας την αξία της ανθρώπινης ζωής. Θεωρούμε καθήκον μας να καταγγείλουμε το γεγονός στην κοινωνία και να κάνουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, γιατί η ασυδοσία και η ατιμωρησία της ελληνικής αστυνομίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL