Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.4°C20.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C19.5°C
2 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.8°C21.0°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
3 BF 63%
Ιερώνυμος / Ανακρίσεις για την πρωτοφανή επίθεση του αρχιμανδρίτη στον Παύλο Χρηστίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιερώνυμος / Ανακρίσεις για την πρωτοφανή επίθεση του αρχιμανδρίτη στον Παύλο Χρηστίδη

Παύλος Χρηστίδης και Ιερώνυμος
(EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Τη διενέργεια εκκλησιαστικών ανακρίσεων σχετικά με τη ανοίκεια και σκοταδιστική επίθεση του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλο Χρηστίδη και τη στοχοποίηση της οικογένειάς του με αφορμή το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αρχιεπισκοπή Αθηνών, «εντολή για τη διενέργεια εκκλησιαστικών ανακρίσεων για τη διερεύνηση του περιστατικού που αφορά στον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, π. Σεραφείμ Δημητρίου, έδωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος».

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη, Σεραφείμ με ανάρτησή του στο Facebook έφτασε στο σημείο να στοχοποιήσει την οικογένεια του Παύλου Χρηστίδη δημοσιεύοντας φωτογραφίες της συζύγου και του παιδιού του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, χαρακτηρίζοντάς τον «ντροπή του ΠΑΣΟΚ στο νότιο τομέα».

Επιπλέον, ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ δημοσίευσε και φωτογραφία μόνο με τον ίδιο τον Π. Χρηστίδη με το σχόλιο «Ντροπή - ανάξιος».

Ειδικότερα, ο αρχιμανδρίτης σημείωνε στην ανάρτησή του: «Αντίθετα (σ.σ. με την Άννα Καραμανλή της ΝΔ που δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και βρέθηκε την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγ. Μαρίνας στην Ηλιούπολη), μία ώρα καθυστέρησε η ευλογία και κοπή της αγιοβασιλειόπιτας του συλλόγου Αρκάδων Ηλιουπόλεως, έως της επιτεύξεως αποχωρήσεως από το χώρο της συνεστιάσεως του απάνθρωπου βουλευτή Παύλος Χρηστίδης, που παρά το ότι είναι ο ίδιος κατά φύση πατέρας, με απίστευτη ελαφρότητα συνευδόκισε στο να "δολοφονηθούν" αθώες ψυχές παιδιών που θα καταστούν ιδιοκτησίες οικιακών συνυπάρξεων των plus, κάθε αφύσικου δικαιωματισμού, με ότι αυτό γνωρίζουμε ότι συνεπάγεται».

Αντιδρώντας το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «παραλήρημα μίσους» του αρχιμανδρίτη και πρόσθεσε: «Η θεσμοθέτηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς εξαιρέσεις αποτελεί υποχρέωση κάθε ευνομούμενης Πολιτείας. Τέτοιες μεμονωμένες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την πνευματικότητα αλλά και το έργο, που επιτελεί στην ελληνική κοινωνία η Εκκλησία».

Στη συνέχεια, σε σχετική ανάρτηση προχώρησε και ο Π. Χρηστίδης ο οποίος κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή στοχοποίηση της οικογένειας» και «όριο που ξεπερνά κατά πολύ τα ανεκτά όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης» σημείωσε ότι το περιστατικό που περιγράφει ο αρχιμανδρίτης έγινε μόνο στη φαντασία του καθώς «από την εκδήλωση για την κοπή της πίτας των Αρκάδων αποχώρησα, για να πάω σε άλλη κοινωνική υποχρέωση, δεν με πλησίασε ποτέ κανένας ιερέας, να μου πει το οτιδήποτε και το κλίμα με τους πάντα φιλόξενους Αρκάδες ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό, κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν εκατοντάδες που ήταν παρόντες».

Στήριξη στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΙΑΛ παρείχε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter δήλωσε: «Με τον Παύλο. Οι μάχες για τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν κάθε πολίτη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL