Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
17.8°C21.5°C
4 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C22.5°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.5°C24.8°C
4 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.7°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
16.2°C18.9°C
0 BF 63%
Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου / Στην Ελλάδα οι αστυνομικοί σκοτώνουν με την άδεια και την συγκάλυψη του κράτους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου / Στην Ελλάδα οι αστυνομικοί σκοτώνουν με την άδεια και την συγκάλυψη του κράτους

Ελένη Κωστοπούλου - μητέρα Ζακ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Στη χώρα μου οι αστυνομικοί σκοτώνουν πολίτες με την άδεια και την συγκάλυψη του κράτους» με αυτά τα πικρά λόγια η Ελένη Κωστοπούλου, μητέρα του Ζακ, περιέγραψε στο Ευρωκοινοβούλιο πώς βίωσε τη λειτουργία του Κράτος Δικαίου στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του γιου της.

Στο on camera μήνυμά της η μητέρα του Ζακ μίλησε για τη «χαμένη» μάχη στα ελληνικά δικαστήρια και για τη δικαίωση που πήρε από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

«Ο γιος μου ο Ζακ πέθανε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών και αυτοί όχι μόνο δεν του παρείχαν καμία βοήθεια και τον χειροπέδησαν ενώ ψυχορραγούσε αλλά συνέβαλαν στο θάνατό του με την άσκηση βίας πάνω στο κακοποιημένο και πληγωμένο σώμα του» ανέφερε αρχικά η Ελένη Κωστοπούλου περιγράφοντας γλαφυρά την αστυνομική βία.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «η ελληνική δικαιοσύνη αθώωσε τους αστυνομικούς κλείνοντας τα μάτια στα βίντεο που κατέγραψαν τις βάρβαρες πράξεις τους».

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε αυτή την αδικία και για εμάς αυτό είναι κάτι σημαντικό» τόνισε η ίδια.

«Στη χώρα μου οι αστυνομικοί σκοτώνουν πολίτες με την άδεια και την συγκάλυψη του κράτους» κατέληξε στο σύντομο αλλά όλο νόημα μήνυμά της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που προβλήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης για το Έγκλημα των Τεμπών.

Ο Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με αφορμή τα παραπάνω σχολίασε στο x-twitter «το ψήφισμα-κόλαφος του @Europarl_EL για την κατάντια του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, ήρθε ως ηχηρή καταδίκη των πολιτικών Μητσοτάκη».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL