Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.9°C
1 BF 78%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.5°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.0°C21.5°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.6°C23.8°C
1 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C18.0°C
0 BF 82%
Γλυφάδα / Το χρονικό του μακελειού - Ο διαπληκτισμος λίγο πριν την τριπλή δολοφονία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γλυφάδα / Το χρονικό του μακελειού - Ο διαπληκτισμος λίγο πριν την τριπλή δολοφονία

Η εταιρεία που έγινε η επίθεση στη Γλυφάδα
EUROKINISSI

Τέσσερις νεκροί, συμπεριλαμβανομένου του δράστη είναι ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής επίθεσης σε ναυτιλιακή εταιρεία στην Γλυφάδα, που εξαπέλυσε το πρωί της Δευτέρας (12/2) ο 76χρονος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αντέλ Ελ Μπουράι ή αλλιώς «Άρης» όπως τον φώναζαν, εργαζόταν στη ναυτιλιακή εταιρεία European Navigation ως επιστάτης για σχεδόν 36 χρόνια, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόσφατα είχε απολυθεί και ότι του είχαν ζητήσει να αφήσει το σπίτι όπου διέμενε στην Γλυφάδα και το οποίο του είχαν παραχωρήσει, γεγονότα που πιθανόν να όπλισαν το χέρι του.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο δράστης μετά το φονικό κατέβηκε στο υπόγειο και αυτοκτόνησε σε αποθήκη. Δίπλα του βρέθηκε μία καραμπίνα, με την οποία εικάζεται ότι αυτοπυροβολήθηκε, ενώ εντός του αυτοκινήτου του, εντοπίστηκε και ένα περίστροφο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο δράστης εργαζόταν ως φροντιστής  για την μητέρα της οικογένειας και τον αδερφό. Οι αδερφές βρίσκονταν στα δικαστήρια με τον αδερφό τους για περιουσιακά ζητήματα, που άγγιζαν πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ. Αφού πέθανε η μητέρα και ο δράστης ήταν με το μέρος του αδερφού, τον έδιωξαν από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει και τον απέλυσαν.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 76χρονος πήγε στα γραφεία με σκοπό να ζητήσει μια δεύτερη ευκαιρία, όσον αφορά την δουλειά του. Ο ίδιος φέρεται να μίλησε με την Μαρία Καρνέση και να είχε ένα διαπληκτισμό μαζί της. Στη συνέχεια φέρεται να κατέβηκε στο αυτοκίνητο και να επέστρεψε οπλισμένος.

Το χρονικό της τριπλής δολοφονίας

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο απολυμένος εργαζόμενος εισήλθε στο κτίριο από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης της εταιρείας. Άφησε το αυτοκίνητό του, ανέβηκε από τις σκάλες  στον πρώτο όροφο και άνοιξε πυρ αρχικά κατά της ιδιοκτήτριας της ναυτιλιακής εταιρείας και αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση- Μαρία Καρνέση, κατά του γαμπρού της, και κατά του ενός πρώην καπετάνιου ο οποίος συνέχιζε να εργάζεται στη ναυτιλιακή από άλλο πόστο.

Καθώς εισήλθε στην εταιρεία φέρεται, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση να ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εργαζόμενο  που γνώριζε πως είχε απολυθεί πριν μια εβδομάδα, και ο οποίος τον ρώτησε τι ήρθε να κάνει, με τον ίδιο να του απαντά: «Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα».

Δύο υπάλληλοι της εταιρείας διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθόσον ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Στο σημείο έσπευσε και ιατροδικαστής ενώ οι εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρείας με τις καταθέσεις τους θα φωτίσουν τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

«Τους πυροβολισμούς τους άκουσα, είδα δύο παιδιά που κατέβαιναν, μου λένε είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί και φυσικά έτρεξα προς τα έξω και βγήκα από την έξω πόρτα του γκαράζ» δήλωσε στην ΕΡΤ εργαζόμενος στην εταιρεία.

«Ήμουν στο ισόγειο. Από όσο κατάλαβα, ό,τι έγινε, συνέβη στους πάνω ορόφους. Δεν έχω εικόνα. Ακουσα τους πυροβολισμούς. Ακουσα τους δύο πρώτους. Πήγα προς τη σκάλα να δω τι γίνεται. Είδα δύο παιδιά που κατέβαιναν, μου λένε: “Είναι ο Αρης με όπλο και πυροβολεί”. Φυσικά έτρεξα προς τα έξω, προς τον κήπο και βγήκα από την πίσω πόρτα του γκαράζ» ανέφερε εργαζόμενος στην «Καθημερινή», λέγοντας ότι ο δράστης ήταν πρώην υπάλληλος της εταιρείας. «Εγώ ξέρω ότι είναι συνταξιούχος, δεν ξέρω αν απολύθηκε», απάντησε σε ανάλογο ερώτημα.

Από πλευράς του ο γαμπρός ενός εκ των τριών θυμάτων ανέφερε ότι ο καπετάνιος προσπάθησε να αρπάξει την καραμπίνα από τον δράστη πριν εκείνος τον πυροβολήσει πισώπλατα. «Πήγε ο πεθερός μου να τον αφοπλίσει και αυτός έβγαλε περίστροφο και του την έριξε από την πλάτη, από πίσω. Ο πεθερός μου ήταν μαζί με τον γαμπρό της πλοιοκτήτριας. Μπήκε ο κακοποιός μέσα με την καραμπίνα, πήγε ο πεθερός μου να του αρπάξει την καραμπίνα και αυτός έβγαλε από την τσέπη ένα περίστροφο και τον πυροβόλησε από πίσω», τόνισε.

Τα θύματα της αιματηρής επίθεσης

Υπενθυμίζεται ότι νεκροί από τις σφαίρες του πρώην υπαλλήλου της εταιρείας έπεσαν ο 79χρονος CEO της ναυτιλιακής και γαμπρός του ιδιοκτήτη, η 76χρονη αδερφή του εφοπλιστή και ένας πρώην καπετάνιος και υπάλληλος στο λογιστήριο της εταιρείας.

Ο εφοπλιστής Σπύρος Καρνέσης σε δήλωση που εξέδωσε για την επίθεση ανέφερε τα εξής: «Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη. Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL