Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C24.7°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.9°C
2 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
24 °C
22.1°C29.3°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C23.8°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.4°C19.6°C
4 BF 55%
Λόφος Στρέφη / Αποχωρεί και επίσημα η Prodea - Η ανακοίνωση του Χάρη Δούκα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λόφος Στρέφη / Αποχωρεί και επίσημα η Prodea - Η ανακοίνωση του Χάρη Δούκα

Εργοτάξιο στον Λόφο του Στρέφη
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στην επιβεβαίωση ότι η εταιρία Prodea αποχωρεί από την ανάπλαση του Λόφου Στρέφη στα Εξάρχεια, προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σχολιάζοντας δηκτικά ότι «η παρούσα Δημοτική Αρχή, προχωρά όλα τα έργα αναπλάσεων με σχεδιασμό, διαβούλευση, μαζί με τους κατοίκους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εμείς αναλαμβάνουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια των κατοίκων και να αποχωρήσει η εταιρεία» τονίζει ο δήμος Αθηναίων αναφορικά με τις εργασίες αποκατάστασης που χρειάζεται να γίνουν στον Στρέφη ώστε να είναι ασφαλής ο λόφος, πριν την οριστική αποχώρηση της εταιρίας Prodea. 

Υπενθυμίζεται ότι η ανάπλαση στην οποία ήθελε να προχωρήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή δίχως διαβούλευση, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους των Εξαρχείων καθώς σύμφωνα με τους ίδιους τα σχέδια ήταν ελλιπή.

«Εδώ και περίπου 2 χρόνια, με ευθύνη της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη, όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει τα έργα που είχαν ανακοινωθεί, αλλά ο Λόφος παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης» τονίζει ο δήμος Αθηναίων ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπακογιάννη για την αποχώρηση της εταιρίας επισημαίνει:

«Αποτελεί λοιπόν πρόκληση ο κ. Μπακογιάννης να κουνάει το δάχτυλο περί δήθεν απώλειας χορηγίας ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ, όταν επί περίπου δύο χρόνια παρακολουθεί αδρανής και αδιάφορος τον χώρο να υποβαθμίζεται και να μετατρέπεται σε πεδίο εντάσεων ακόμη και συγκρούσεων. Είναι υπόλογος απέναντι όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής αλλά και σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, γιατί λόγω της ανεπάρκειάς του διακύβευσε μία ακόμη ευκαιρία αναβάθμισης της πόλης».

ΜΑΤ στον Λόφο του Στρέφη
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τέλος ο δήμος Αθηναίων υπενθυμίζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τον Λόφο του Στρέφη, τον περασμένο Δεκέμβριο, υπογραμμίζει ότι δόθηκε «διαταγή να σταματήσουν τα έργα».

ΜΑΤ στον Λόφο του Στρέφη
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Κώστας Μπακογιάννης, από την πλευρά του ανέφερε προ ημερών ότι «η σημερινή Δημοτική Αρχή αποφάσισε να βάλει τέλος στην ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη και κατ’ επέκταση στην διαμόρφωση του εμβληματικού αυτού λόφου σ’ έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο πρασίνου. Χωρίς καμία δικαιολογία, ο κ. Δούκας αποφάσισε να πετάξει στο καλάθι των απορριμμάτων τη χορηγία, ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο του προγράμματος "Υιοθέτησε την πόλη σου". Η παράταξη "Αθήνα Ψηλά" ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου και για τα επόμενα βήματα της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τη χρηματοδότηση, τις μελέτες, αλλά και το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων στον Λόφο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων:

«Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει ως πρωταρχικό στόχο να είναι ο Λόφος του Στρέφη ασφαλής, προσβάσιμος και φιλικός προς τους κατοίκους της περιοχής και όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα.

Αντίθετα, εδώ και περίπου 2 χρόνια, με ευθύνη της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη, όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει τα έργα που είχαν ανακοινωθεί, αλλά ο Λόφος παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

Αποτελεί λοιπόν πρόκληση ο κ. Μπακογιάννης να κουνάει το δάχτυλο περί δήθεν απώλειας χορηγίας ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ, όταν επί περίπου δύο χρόνια παρακολουθεί αδρανής και αδιάφορος τον χώρο να υποβαθμίζεται και να μετατρέπεται σε πεδίο εντάσεων ακόμη και συγκρούσεων. Είναι υπόλογος απέναντι όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής αλλά και σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, γιατί λόγω της ανεπάρκειάς του διακύβευσε μία ακόμη ευκαιρία αναβάθμισης της πόλης.

Σημειώνουμε επίσης ότι, κατόπιν προσφυγής κατοίκων, το Συμβούλιο της Επικρατείας (Δεκέμβριος 2023) εξέδωσε διαταγή να σταματήσουν τα έργα.

Εμείς αναλαμβάνουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια των κατοίκων και να αποχωρήσει η εταιρεία.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, προχωρά όλα τα έργα αναπλάσεων με σχεδιασμό, διαβούλευση, μαζί με τους κατοίκους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL