Live τώρα    
27°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
27 °C
24.2°C29.7°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
20.8°C25.7°C
2 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.5°C31.5°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.8°C26.0°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.6°C
2 BF 57%
Κολωνός – Βιασμός 12χρονης / Διακοπή της δίκης για την Τετάρτη - Το βίντεο με τις αποδοκιμασίες κατά των παιδοβιαστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κολωνός – Βιασμός 12χρονης / Διακοπή της δίκης για την Τετάρτη - Το βίντεο με τις αποδοκιμασίες κατά των παιδοβιαστών

Κόσμος στο δικαστήριο
(SCREENSHOT)

Υπό ένταση και έντονες αποδοκιμασίες κατά των κατηγορούμενων ξεκίνησε η δίκη για μια από τις πιο δυσώδεις υποθέσεις παιδοβιασμού και μαστροπείας που έχει γνωρίσει η χώρα, με θύμα τη 12χρονη από τον Κολωνό.

Το μεσημέρι αποφασίστηκε η διακοπή της διαδικασίας για την Τετάρτη (10/1) με τη δίκη να διεξάγεται σε αίθουσα του Εφετείου.

Το δικαστήριο εκφώνησε τα ονόματα των δεκατεσσάρων μαρτύρων κατηγορίας που θα καταθέσουν για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της ανήλικης.

Σύμφωνα με τον κατάλογο που εκφώνησε ο πρόεδρος, πρώτη θα κληθεί να καταθέσει η θεία του παιδιού, στο σπίτι της οποίας μένει πλέον η ανήλικη.

Η μητέρα της 12χρονης, κατηγορούμενη επίσης, στη θέα του Ηλία Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων βγήκε εκτός εαυτού και επιχείρησε να επιτεθεί στον  «εγκέφαλο», Ηλία Μίχο, της φριχτής σεξουαλικής κακοποίησης και των βασανιστηρίων της 12χρονης.

Κατά την είσοδο των κατηγορουμένων στο δικαστήριο, αρκετοί συγκεντρωμένοι, οι οποίοι ανέμεναν στον διάδρομο πίσω από την γραμμή προστασίας που είχαν φτιάξει οι αστυνομικοί, άρχισαν να φωνάζουν δυνατά συνθήματα αλλά και γιουχαΐσματα.

Νωρίτερα, στην είσοδο της αίθουσας άτομα που από το πρωί έχουν συγκεντρωθεί, φώναξαν συνθήματα αποδοκιμασίας κατά τη διάρκεια της μεταγωγής των κατηγορούμενων.

Η έντονη παρουσία των αλληλέγγυων οδήγησε την αδελφή της 12χρονης να ζητήσει από τους ίδιους να απομακρυνθούν από τον προθάλαμο. Αφού ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους, συναισθηματικά φορτισμένη, τους ζήτησε να σταματήσουν να φωνάζουν συνθήματα καθώς αν συνεχιστεί η φασαρία δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει η δίκη.

Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί η δίκη με απόφαση που έλαβε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Το δικαστήριο συγκροτήθηκε σε Σώμα με την κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων που θα πλαισιώσουν τους τρεις τακτικούς δικαστές. Αμέσως μετά υπεβλήθη από την υποστήριξη της κατηγορίας που εκπροσωπεί την 12χρονη αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, στο οποίο συναίνεσαν όλοι οι παράγοντες της δίκης.

Έτσι το δικαστήριο το έκανε δεκτό, ορίζοντας ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα.

«Ήρθαμε για να δικαιωθεί η μάνα και η αδελφή μου»

«Η αδερφή του θύματος της φρικώδους υπόθεσης, μετά από αρκετή ώρα διακοπής του δικαστηρίου εξαιτίας των συνθημάτων, βγήκε από το ΜΟΔ και ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν από το δικαστήριο για να μπορέσει να ξεκινήσει η δίκη. Συγκεκριμένα, στάθηκε μπροστά από την ισχυρή αστυνομική δύναμη που χώριζε τους συγκεντρωμένους από την κλειστή πόρτα του δικαστηρίου και συναισθηματικά φορτισμένη ευχαρίστησε τους αλληλέγγυους για τη συμπαράστασή τους, ενώ τους παρακάλεσε να σταματήσουν να φωνάζουν συνθήματα και να απομακρυνθούν από τον χώρο, διαφορετικά, όπως ανέφερε, δεν θα εκκινήσει η δίκη.

«Ήρθαμε εδώ για να δικαιωθεί η μάνα και η αδερφή μου. Σας παρακαλώ πολύ, θα περάσει το 18μηνο και θα βγουν όλοι έξω από τη φυλακή, σας παρακαλώ πολύ για να ξεκινήσουμε και σας ευχαριστώ», τόνισε.

Αμέσως, πολλοί από τους παριστάμενους αποχώρησαν από τον χώρο, ενώ όσοι έμειναν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL