Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C20.7°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C20.7°C
1 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.9°C22.1°C
4 BF 44%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.7°C20.4°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C17.3°C
0 BF 67%
Ρέντη / Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο 18χρονος – «Δύο οι φωτοβολίδες» λέει ο δικηγόρος του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρέντη / Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο 18χρονος – «Δύο οι φωτοβολίδες» λέει ο δικηγόρος του

18χρονος Ρέντη
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί ο 18χρονος που φέρεται να ομολόγησε ότι πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό στα επεισόδια βράδυ της Πέμπτης στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο νεαρός οδηγήθηκε λίγο μετά τις 9.30 το πρωί σήμερα Δευτέρα (11/12) στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, ανέφερε ότι ο 18χρονος είναι σοκαρισμένος, ζητά πληροφορίες για την υγεία του αστυνομικού, ενώ αποκάλυψε ότι ήταν δύο οι φωτοβολίδες που έπεσαν προς το μέρος του αστυνομικού.

«Δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια. Δεν έχει συλληφθεί ποτέ. Δεν έχει τιμωρηθεί, ούτε κατηγορηθεί ποτέ. Και δεν είναι και οργανωμένος οπαδός, όπως ακούστηκε» σημείωσε ο Απ. Λύτρας.

«Ανέφερε ότι ήταν μέσα στο γήπεδο και ότι κάποια στιγμή κάποια άτομα βγήκαν εκτός του γηπέδου. Μέσα σε αυτά και ο 18χρονος και προφανώς δεν ξεκίνησε από το σπίτι του παίρνοντας φωτοβολίδα. Εκεί πέρα κάποιος του την έδωσε που προφανώς είχε τέτοια πράγματα μαζί του» είπε, ενώ τόνισε ότι η μητέρα του 18χρονου το μόνο που γνώριζε ήταν ότι ο γιος της πηγαίνει στο γήπεδο.

«Αυτή τη στιγμή ο αστυνομικός χαροπαλεύει και το μυαλό όλων μας και της οικογένειας του 18χρονου είναι στην υγεία του αστυνομικού, να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα η υγεία του. Αυτό προέχει και αυτό ενδιαφέρει» κατέληξε ο Απ. Λύτρας.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 18χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Όλες οι κατηγορίες εμπεριέχουν την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα από την ομολογία του, ο 18χρονος, «έδειξε» μεγαλύτερα άτομα ως καθοδηγητές της επίθεσης. Όπως ισχυρίστηκε, ήταν αυτοί που έδωσαν εντολή για επίθεση στους αστυνομικούς, όπως επίσης ήταν αυτοί που τον όπλισαν με τη ναυτική φωτοβολίδα, εξηγώντας του και τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να τη χρησιμοποιήσει.

Στο στόχαστρο των αρχών έχουν μπει πέντε «καθοδηγητές», με πληροφορίες της ΕΡΤ να αναφέρουν πως ο ένας εξ αυτών είναι ηλικίας 25 ετών, σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα. Με βάση την ίδια πηγή, ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να βγουν από το γήπεδο και με την βοήθεια των άλλων τεσσάρων οργανωμένων οπαδών, προμήθευσε τους χούλιγκαν με εκρηκτικές μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και ρόπαλα.

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας είχε βίντεο από την στιγμή του τραυματισμού του αστυνομικού, αλλά ο οπαδός που εκτόξευσε την ναυτική φωτοβολίδα, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και δεν μπόρεσαν να τον ταυτοποιήσουν.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL