Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
12.6°C19.2°C
3 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.6°C17.7°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.6°C
4 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C16.8°C
4 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C12.9°C
0 BF 87%
Δικηγόρος 18χρονου / Δύο φωτοβολίδες εκτοξεύθηκαν προς τον αστυνομικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δικηγόρος 18χρονου / Δύο φωτοβολίδες εκτοξεύθηκαν προς τον αστυνομικό

Ρέντη
INTIME/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο 18χρονος συλληφθείς για την επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό κατά τα επεισόδια με χούλιγκαν στου Ρέντη, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα, ο οποίος ανέφερε πως δεν ήταν μόνο μία η φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε προς τους αστυνομικούς.

Ο  γνωστός δικηγόρος ανέλαβε, σύμφωνα με το Mega, την υπεράσπιση του 18χρονου για την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ την Κυριακή του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας μεταξύ άλλων. 

Μιλώντας για τον εντολέα του, ο οποίος ομολόγησε ότι πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα στον άνδρα των ΜΑΤ που νοσηλεύεται ακόμη, ο κ. Λύτρας ανέφερε πως είχαν ολιγόλεπτη επικοινωνία. 

Όπως περιέγραψε, ο 18χρονος βρίσκεται σε σοκ και εύχεται να καλυτερεύσει η υγεία του αστυνομικού, που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε πως δεν ήταν μόνο μία η ναυτική φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε προς τους αστυνομικούς, με τον 18χρονο να ρίχνει μία ενώ επισήμανε πως ο 18χρονος δεν είναι οργανωμένος οπαδός και δεν είχε συλληφθεί ποτέ στο παρελθόν.

Πού στρέφονται οι έρευνες 

Πέντε «καθοδηγητές» μπαίνουν τώρα στο στόχαστρο των αρχών, οι οποίοι φέρεται να είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών εκείνη τη νύχτα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ένας εξ αυτών είναι νεαρός, ηλικίας 25 ετών, σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα. 

Με βάση την ίδια πηγή, ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να βγουν από το γήπεδο και με την βοήθεια των άλλων τεσσάρων οργανωμένων οπαδών, προμήθευσε τους χούλιγκαν με εκρηκτικές μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και ρόπαλα.

Σημειώνεται επίσης πως ο 18χρονος, «έδειξε» μέσα από την ομολογία του μεγαλύτερους ως καθοδηγητές της επίθεσης, οι οποίοι φαίνεται να είναι αυτοί που όπλισαν και κατηύθυναν το χέρι του, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε. 

Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ταραξίες γνώριζαν από τις προηγούμενες ώρες για την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς φαίνεται να είχαν ανταλλάξει μηνύματα μεταξύ τους, ώστε να πάνε οργανωμένοι στο γήπεδο, φορώντας δηλαδή μαύρα ρούχα, κουκούλες και μάσκες.

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο μαρτυρικές καταθέσεις που κατονομάζουν τον 18χρονο ως τον δράστη της επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού.

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας είχε βίντεο από την στιγμή του τραυματισμού του αστυνομικού, αλλά ο οπαδός που εκτόξευσε την ναυτική φωτοβολίδα, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και δεν μπόρεσαν να τον ταυτοποιήσουν.

Το κατηγορητήριο

«Βαρύ» κατηγορητήριο απαγγέλθηκε την Κυριακή στον 18χρονο που συνελήφθη για τα επεισόδια με χούλιγκαν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. 

Συγκεκριμένα, του σκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL