Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
13.6°C19.1°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.8°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C16.0°C
4 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.2°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.0°C
0 BF 87%
Ρέντη / Άφαντοι οι δράστες παρά τις εκατοντάδες προσαγωγές - Κρίσιμες ώρες για τον αστυνομικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρέντη / Άφαντοι οι δράστες παρά τις εκατοντάδες προσαγωγές - Κρίσιμες ώρες για τον αστυνομικό

ΜΑΤ Επεισόδια
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Συνεχίζει να παραμένει άφαντος ο δράστης της επίθεσης κατά του αστυνομικού στα επεισόδια που έλαβαν χώρα την περασμένη Πέμπτη στου Ρέντη έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», με τον 31χρονο να βρίσκεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. 

Η ζωή του νεαρού αστυνομικού κρέμεται από μια κλωστή, με το ιατρικό ανακοινωθέν να αναφέρει ότι ο ασθενής «παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος δεν έχει πιαστεί ακόμα από τις αρχές. 

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη συνεχίζονται με την αστυνομία να συλλέγει στοιχεία για να φτάσει σε αυτόν μέσω της μεθόδου του DNA, των αποτυπωμάτων, τις καταθέσεις και την ανάλυση του οπτικού υλικού.

Μάλιστα, οπτικό υλικό από δύο κάμερες εκτός από αυτές που υπάρχουν εξωτερικά του γηπέδου, αναλύεται στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ για να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στα εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκονται επίσης πολλά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι χούλιγκαν. Ένα από αυτά είναι και ο μοχλός εκτόξευσης ναυτικής φωτοβολίδας και άλλα στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι δράστες στις τουαλέτες του γηπέδου, αλλά και στα μέρη των επεισοδίων.

Όσον αφορά στους 424 προσαχθέντες, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι το πρωί του Σαββάτου.

Να σημειωθεί, ότι υπήρξε παρέμβαση-παραγγελία εκ μέρους της Γεωργίας Αδειλίνη, εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, προκειμένου να εποπτεύει τις έρευνες για τα βίαια επεισόδια έξω από το γήπεδο στου Ρέντη. 

Φωτοβολίδες και μαχαίρια βρήκε η αστυνομία

Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα κατασχεμένα αντικείμενα που εντόπισαν τη νύχτα των επεισοδίων, έχοντας συλλέξει φωτοβολίδες, μαχαίρια, μπουκάλια και κουκούλες.

Επεισόδια ΕΛ.ΑΣ.
Επεισόδια ΕΛ.ΑΣ.
Επεισόδια ΕΛ.ΑΣ.

«Χάνει τις αισθήσεις του, δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε»

Ηχητικό ντοκουμέντο από τις κρίσιμες στιγμές ήρθε στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο ακούγονται οι συζητήσεις μεταξύ στελεχών της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

«Χάνει τις αισθήσεις του δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε», ακούγεται να λέει αστυνομικός, με τον συνομιλητή να απαντά: «Μας ενημερώνουν πως σε ένα (σ.σ. λεπτό) θα είναι εκεί. Αυτό μας ενημερώνουν».

«Σε ένα δευτερόλεπτο να είναι εδώ», αποκρίνεται ο πρώτος αστυνομικός.

Επίσκεψη Κασσελάκη στον τραυματία αστυνομικό 

Στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης σήμερα, προκειμένου να επισκεφτεί τον 31χρονο αστυνομικό που δίνει μάχη για τη ζωή του μέσα στη ΜΕΘ, μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του το βράδυ της Πέμπτης στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, στη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρέμεινε εκεί για περίπου 20 λεπτά και ενημερώθηκε για την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του αστυνομικού, ενώ αποχώρησε χωρίς να προχωρήσει σε κάποια δήλωση. 

Κασσελάκης νοσοκομείο
ieidiseis.gr

Κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στην αθλητική βία, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι ανεκτό ένας νεαρός αστυνομικός να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από δολοφονική επίθεση χούλιγκαν».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε: «Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να επιστρέψει σύντομα στην οικογένειά του. Δεν είναι ανεκτό ο υπουργός να μένει στη θέση του μετά από όλα αυτά».

Εν αναμονή κυβερνητικών ανακοινώσεων για την αθλητική βία

Νωρίτερα το Σάββατο, διεξήχθη η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την οπαδική βία, ενώ την Δευτέρα αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκη Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και τα μέτρα προμηνύονται «πολύ σκληρά».

Προς το παρόν όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι και εξετάζονται σενάρια όπως η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, κάτι που ζητούν οι ίδιοι οι αστυνομικοί. 

Σε περίπτωση αυτής της απόφασης, η ασφάλεια διεξαγωγής ενός αγώνα θα αφορά αποκλειστικά τις ΠΑΕ τις ΚΑΕ και τα ερασιτεχνικά σωματεία. Ένα δεύτερο σενάριο που εξετάζεται, είναι ακόμα πιο αυστηρό και αφορά στη διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Ομολογουμένως, ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να μετριάσει την οπαδική βία, κάτι που όπως ισχυρίζονταν κυβερνητικά στελέχη τον Αύγουστο, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, αποτελούσε ιδιαίτερη προτεραιότητα. Μερικούς μήνες μετά, ο τραυματισμός του αστυνομικού έφερε εκ νέου στο προσκήνιο το ζήτημα της οπαδικής βίας και της αποτυχία της κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να προβεί για τρίτη φορά σε εξαγγελίες μέτρων στα γήπεδα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL