Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.6°C17.0°C
3 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.6°C18.4°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.0°C17.1°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
6 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.4°C12.9°C
0 BF 100%
Ρέντη / Φωτοβολίδες και μαχαίρια ανάμεσα στα ευρήματα από τη νύχτα των επεισοδίων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρέντη / Φωτοβολίδες και μαχαίρια ανάμεσα στα ευρήματα από τη νύχτα των επεισοδίων

Επεισόδια ΕΛ.ΑΣ.

Φωτοβολίδες και μαχαίρια ανάμεσα στο υλικό που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από την αστυνομία στου Ρέντη, όπου σημειώθηκαν βίαια επεισόδια με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 31χρονου αστυνομικού. 

Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα κατασχεμένα αντικείμενα που εντόπισαν τη νύχτα των επεισοδίων, έχοντας συλλέξει φωτοβολίδες, μαχαίρια, μπουκάλια και κουκούλες.

Επεισόδια ΕΛ.ΑΣ.
Επεισόδια ΕΛ.ΑΣ.
Επεισόδια ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι ακόμα αναζητείται ο δράστης για την επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος βρίσκεται νοσηλευόμενος σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση μετά τον βαρύ τραυματισμό του το βράδυ της Πέμπτης. 

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη συνεχίζονται με την αστυνομία να συλλέγει στοιχεία για να φτάσει σε αυτόν μέσω της μεθόδου του DNA, των αποτυπωμάτων, τις καταθέσεις και την ανάλυση του οπτικού υλικού.

Μάλιστα, οπτικό υλικό από δύο κάμερες εκτός από αυτές που υπάρχουν εξωτερικά του γηπέδου, αναλύεται στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ για να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στα εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκονται επίσης πολλά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι χούλιγκαν. Ένα από αυτά είναι και ο μοχλός εκτόξευσης ναυτικής φωτοβολίδας και άλλα στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι δράστες στις τουαλέτες του γηπέδου, αλλά και στα μέρη των επεισοδίων.

Κυβερνητικές ανακοινώσεις τη Δευτέρα

Νωρίτερα σήμερα διεξήχθη η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την οπαδική βία, ενώ την Δευτέρα αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκη Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Προς το παρόν όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι και εξετάζονται σενάρια όπως η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, κάτι που ζητούν οι ίδιοι οι αστυνομικοί. 

Σε περίπτωση αυτής της απόφασης, η ασφάλεια διεξαγωγής ενός αγώνα θα αφορά αποκλειστικά τις ΠΑΕ τις ΚΑΕ και τα ερασιτεχνικά σωματεία. Ένα δεύτερο σενάριο που εξετάζεται, είναι ακόμα πιο αυστηρό και αφορά στη διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Ομολογουμένως, ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να μετριάσει την οπαδική βία, κάτι που όπως ισχυρίζονταν κυβερνητικά στελέχη τον Αύγουστο, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, αποτελούσε ιδιαίτερη προτεραιότητα. Μερικούς μήνες μετά, ο τραυματισμός του αστυνομικού έφερε εκ νέου στο προσκήνιο το ζήτημα της οπαδικής βίας και της αποτυχία της κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να προβεί για τρίτη φορά σε εξαγγελίες μέτρων στα γήπεδα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL