Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.5°C16.8°C
2 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.5°C15.8°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
6 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 100%
Ρέντη / Ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες χωρίς καμία σύλληψη - Κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρέντη / Ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες χωρίς καμία σύλληψη - Κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού

(EUROKINISSI)

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο 31χρονος αστυνομικός, που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, όταν και βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί αναμένεται σήμερα να κάνουν μία νέα επέμβαση καθώς χθες λόγω της κατάστασης της υγείας του ήταν αδύνατον. 

 
 

Αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες

Υπενθυμίζεται ότι 424 άτομα προσήχθησαν μετά τα επεισόδια, στην προσπάθεια των αρχών να εντοπίσουν τον δράστη. Χθες, 200 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σήμερα ακολούθησαν και οι υπόλοιποι 224, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη.

Τις έρευνες ανέλαβαν το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και το Τμήμα Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρου αναζητώντας στοιχεία που μπορεί να διαλευκάνουν τις έρευνες. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί προσωπικά αντικείμενα όπως μπουφάν, μπλούζες, γάντια κτλ. που βρέθηκαν στο χώρο που εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια αλλά και υπολείμματα από κροτίδες και φωτοβολίδες.

Ηχητικό με τον διάλογο αστυνομικών - «Δεν φεύγει κανείς από το γήπεδο» 

Να «μην φύγει κανείς από το γήπεδο» είναι η οδηγία που δίνει αστυνομικός σε συνάδελφό του, σε επικοινωνία που είχαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Ρέντη, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός.

Σε ηχητικό απόσπασμα από την επικοινωνία που είχαν αστυνομικές δυνάμεις, που δημοσίευσε η «Καθημερινή», ακούγονται δύο αστυνομικοί να συζητούν για την κατάσταση του τραυματία και τη διαχείριση του κόσμου που βρίσκεται στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη.

«Πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ (σ.σ. επίδεσμο)», ρωτά ένας αστυνομικός, ενώ στη συνέχεια του λέει μέσω ασυρμάτου: «Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το κατάλαβες;», με τον συνάδελφό του να λέει για τον τραυματία ότι «δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε».

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν, ο 31χρονος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον μηρό, με τους γιατρούς του Κρατικού Νικαίας να δίνουν μεγάλη μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, καθώς διακομίστηκε με ακατάσχετη αιμορραγία.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκατοντάδες προσαγωγές μετά τα επεισόδια. Περίπου 200 από τους 424 προσαχθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι -ανάμέσα στους οποίους και ανήλικοι- ενώ συνεχίζεται η λήψη DNA και αποτυπωμάτων για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονικής επίθεσης. 

Αναλυτικά ο διάλογος

- «Εισέρχονται Παπαδιαμάντη, κάνω κίνηση μπρος πίσω, στον σταθμό».

- «Ελήφθη, Αποστόλη, πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;»

- «Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί […] γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός»

- «Έχει κανονικά αισθήσεις ο συνάδελφος Αποστόλη;»

(….)

- «Β4 ελήφθη, όταν έρθει 541. Επαναλαμβάνει το κέντρο. Κίνησε κανονικά τις δύο δυνάμεις 541 και 535, πάρε μέσα τα άτομα και θα παραμείνεις στις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το καταλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης, είμαστε κατανοητοί;»

- «Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε».

Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου

Μετά τα μέτρα «ξαναζεσταμένο φαγητό» για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αύγουστο του 2023 μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία είχε εξαγγείλει ξανά τον Φεβρουάριο του 2022, φαίνεται ότι η κυβέρνηση έκανε ξανά μια τρύπα στο νερό. 

Με φόντο τα νέα επεισόδια, τα οποία φαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ανίκανη να αποτρέψει ή να περιορίσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί σε νέα σύσκεψη το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11:00 με θέμα την οπαδική βία, όπου θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL