Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.8°C20.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.5°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.0°C20.5°C
3 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.5°C19.3°C
1 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.4°C18.9°C
2 BF 72%
Επανάληψη μήτηρ παθήσεως
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επανάληψη μήτηρ παθήσεως

κινητό - υπολογιστής
freepik.com

Είναι γνωστό ότι οι μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο χρησιμοποιούν κάποια ειδικά εκπαιδευμένα ρομπότ για να μας συνδράμουν στις κατά καιρούς αναζητήσεις μας.

Είναι ακόμα πιο γνωστό πως αυτά τα ρομπότ μαθαίνουν τις συνήθειές μας με διάφορες τεχνικές και εκμεταλλευόμενα την Τεχνητή τους Νοημοσύνη, που επεξεργάζεται τις πληροφορίες γρηγορότερα από την ανθρώπινη νοημοσύνη, προσφέρουν σειρά πληροφοριών που κάποιες φορές μας είναι χρήσιμες και συνήθως είναι πιο χρήσιμες στους πωλητές διαφόρων προϊόντων ώστε να αυξάνουν τις πωλήσεις τους.

Εξάλλου, είναι συχνό το φαινόμενο -και το έχουν αντιμετωπίσει όλοι αυτό- να αναρωτηθεί κάποιος για τη τιμή ενός προϊόντος, να το αναζητήσει και έπειτα συνεχώς να εμφανίζονται μπροστά του διαφημίσεις και πληροφορίες που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο προϊόν, σε ανταγωνιστικά προϊόντα και σε ειδικές εκπτώσεις.

Σπανιότερα, η Τεχνητή Νοημοσύνη των μηχανών εμφανίζει και δημοσιεύματα, αρθρογραφία ή και ρεπορτάζ που κρίνει ότι αφορά τον χρήστη της ηλεκτρονικής συσκευής που η οθόνη της φωτίζει το πρόσωπό του.

Πολύ πρόσφατα, λοιπόν, πετάχτηκε μπροστά μου μια είδηση από το 2021 με έναν αβανταδόρικο τίτλο που δεν θα μπορούσα να του αντισταθώ. Αφορούσε έναν νεαρό διαρρήκτη, ο οποίος με τη συμμορία του επιχείρησε να κλέψει μέρα μεσημέρι ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Γλυφάδας. Οι γείτονες που αντιλήφθηκαν τι σκοπεύει να κάνει η κατά άλλα κανονική παρέα επενέβησαν και έπειτα από ένα σχετικό ανθρωποκυνηγητό κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν από τους τέσσερις της ομάδας και να τον παραδώσουν στις αστυνομικές Αρχές που είχαν ειδοποιηθεί από άλλους γείτονες.

Κατά την ανακριτική διαδικασία αποδείχθηκε ότι ο συγκεκριμένος διαρρήκτης είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για μικροκλοπές, αλλά κυρίως ήταν ο ορισμός αυτού που ονομάζουμε σεσημασμένος, μιας και είχε συλληφθεί άλλες 102 φορές παρακαλώ! Ο συντάκτης του ρεπορτάζ αναρωτιόταν στο τέλος του κειμένου για τη νοημοσύνη του διαρρήκτη, που δεν κατανοούσε ότι καταφανώς δεν έκανε για τη δουλειά.

Επειτα από αυτό το ευχάριστο διάλειμμα, επανήλθα στην αναζήτηση για το τι θα κάνει η κυβέρνηση για τις γυναικοκτονίες όπως αυτή της Σαλαμίνας, τα αστυνομικά μέτρα κατά της οπαδικής βίας, τα καλάθια νοικοκυράς, Χριστουγέννων και Άγιου Βασίλη και τα πολύχρωμα τιμολόγια ενέργειας που καθιστούν τους καταναλωτές προσωπικά υπεύθυνους για τους λογαριασμούς που θα πληρώνουν. Άνευ κρατικού παρεμβατισμού, που έγραφε και ο Άνταμ Σμιθ.

Και, βεβαίως, για τις εκτιμήσεις επί  του προϋπολογισμού που συζητήθηκε στη Βουλή (Υγεία, Παιδεία, εξοπλισμοί), που η κυβέρνηση, όπως και ο διαρρήκτης, ελπίζει φέτος ότι θα τα πάει καλύτερα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL