Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C22.3°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C22.6°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.0°C
1 BF 43%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.2°C19.9°C
4 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.6°C19.9°C
0 BF 49%
Κώστας Βαξεβάνης / Καταγγέλλει μαφιόζικη οργάνωση εντός της ΑΑΔΕ που προσπαθεί να κλείσει το Documento
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Βαξεβάνης / Καταγγέλλει μαφιόζικη οργάνωση εντός της ΑΑΔΕ που προσπαθεί να κλείσει το Documento

Ο Κώστας Βαξεβάνης
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την ύπαρξη μαφιόζικης οργάνωσης εντός της ΑΑΔΕ η οποία εκβιάζει επιχειρηματίες με σκοπό να αποσπάσει χρήματα, να εξοντώσει ανεπιθύμητους και «να διοχετεύσει τους πελάτες-θύματα σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία που λειτουργούν με την εποπτεία του Μαξίμου για να σωθούν», καταγγέλλει ο Κώστας Βαξεβάνης προσθέτοντας ότι ο εν λόγω μηχανισμός έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία ώστε να κλείσει την εφημερίδα Documento.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος αναφέρει ότι το εν λόγω κύκλωμα «έχει άμεση σχέση με το Μαξίμου» ενώ περιγράφοντας τη δράση του αναφέρει ότι καθώς με βάση την ισχύουσα νομοθεσία οικονομικοί και φορολογικοί έλεγχοι δεν μπορούν να γίνονται αυθαίρετα, η εν λόγω οργάνωση στέλνει ανώνυμες καταγγελίες και με αυτές, ως πρόσχημααποφασίζονται έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές.

«Η νέα ανώνυμη επιστολή που στάλθηκε με “καταγγελίες” για το Documento, στις 9 Νοεμβρίου, είχε σκοπό να αποτρέψει την παραγραφή του αντικειμένου του φορολογικού ελέγχου που έληγε τον Δεκέμβριο του 2023 σημειώνει ο Κώστας Βαξεβάνης αναφορικά με προηγούμενους ελέγχους στην εφημερίδα. «Έτσι ξεκίνησε έλεγχος από νέο συνεργείο, το οποίο μέσα σε πέντε μέρες, υποτίθεται ερεύνησε και καταλόγισε στο Documento 435.000 ευρώ. Δηλαδή το Documento πρέπει να καταβάλει αυτές τις 435.000 ευρώ».

Όπως σημειώνει ο ίδιος η γνωμάτευση των ελεγκτικών μηχανισμών αναφέρει ότι «επειδή το Documento δίνει διαφήμιση με μεγάλες εκπτώσεις, αυτό κατά την αυθαίρετη κρίση τους σημαίνει ότι στην πραγματικότητα οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν ένα μικρό ποσό γιατί τα άλλα τα δίνουν όπως υπονοούν “μαύρα”». Παράλληλα ο Κ. Βαξεβάνης αναφέρει ότι τα τιμολόγια διαφημίσεων που δόθηκαν με μεγάλες εκπτώσεις και αφορούν διαφημίσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, του ΟΤΕ, της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, ΕΣΠΑ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και όλοι οι μεγάλοι πελάτες της πιάτσας.

«Δηλαδή οι μεγάλες επιχειρήσεις, ακόμη και τα υπουργεία και φυσικά ο Γιάννης Στουρνάρας ως διοικητής της ΤτΕ, έδιναν χρήμα κάτω από το τραπέζι στο Documento επειδή ως νέα εφημερίδα το 2017, έκανε μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές της διαφήμισης. Ανάμεσα στους κατά τη μαφία διακινητές μαύρου χρήματος είναι και η ΕΣΗΕΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ, τα δημοσιογραφικά όργανα δηλαδή, τα οποία έβαλαν διαφήμιση στο Documento για απεργίες, φυσικά με μεγάλη έκπτωση. Δηλαδή με δύο λόγια η ΑΑΔΕ προσάπτει όχι στο Documento αλλά στους μεγάλους παίκτες της αγοράς αλλά και τις κρατικές εταιρείες ότι καταχωρούν στα βιβλία τους εικονικά τιμολόγια διαφήμισης ως προς το ύψος της συναλλαγής αποκρύπτοντας τα πραγματικά ποσά που πληρώνουν στο Documento για διαφήμιση» σημειώνει ο ίδιος και ξεκαθαρίζει:

«Το Documento θα κάνει όσα χρειάζονται. Πρώτα και κύρια θα κάνει δημοσιογραφία και αποκαλύψεις. Τα στοιχεία που έχουμε είναι πολλά. Θα πάρει επίσης και όλα τα απαραίτητα μέσα για να πάνε φυλακή οι επίορκοι και οι εντολείς τους».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τις ημέρες που ανώνυμες επιστολές «ενεργοποίησαν» τον έλεγχο για το Documento, άλλες ανώνυμες επιστολές ζητούσαν με καταγγελίες δήθεν για «μαύρο» χρήμα, τον έλεγχο της Εφημερίδας των Συντακτών και του Συγκροτήματος Φιλιππάκη (εφημερίδες Δημοκρατία και Εστία).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL