Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.9°C22.6°C
4 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.5°C22.3°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C22.1°C
1 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.1°C20.9°C
3 BF 37%
Εξάρχεια / Μαρτυρία - Πώς οι κάτοικοι οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη των σεξουαλικών επιθέσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξάρχεια / Μαρτυρία - Πώς οι κάτοικοι οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη των σεξουαλικών επιθέσεων

Αστυνομία στα Εξάρχεια
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Καταγγελία ότι ο 23χρονος δράστης των σεξουαλικών επιθέσεων, στην περιοχή των Εξαρχείων συνελήφθη από την αστυνομίασχεδόν τυχαία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, την ώρα μάλιστα που οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν αστυνομοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανάρτηση στο Facebook από τον λογαριασμό Marina Bampali, ο 23χρονος, πιάστηκε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. χάρη στο γεγονός ότι τον αναγνώρισε η ίδια να κυκλοφορεί στα Εξάρχεια και αφού απευθύνθηκε σε ανθρώπους της γειτονιάς, οι οποίοι την ίδια στιγμή παρακολουθούνταν από την αστυνομία και έσπευσαν να τον εντοπίσουν, τελικά οδήγησαν τις αρχές στη σύλληψή του.

Συγκεκριμένα η ίδια καταγγέλλει με ανάρτησή της ότι «χτες ανεβαίνοντας την Θεμιστοκλέους τον είδα μπροστά μου στην Ερεσού γύρω στις 9:45 το βράδυ. Συνειδητοποίησα ότι είναι αυτός από περιγραφές για την εμφάνιση και τα ρούχα του. Σταμάτησα αμέσως ένα διερχόμενο αυτοκίνητο και ζήτησα από τον οδηγό να παραμείνει ώστε να νιώθω ασφαλής. Προσπάθησα να τον φωτογραφίσω αλλά αυτός γύρισε την πλάτη και κατευθύνθηκε προς την Τοσίτσα. Ειδοποίησα φίλους και γείτονες. Με μηχανάκια τον έψαχναν σε όλους τους γύρω δρόμους ώσπου τον εντόπισαν στην Κάνιγγος. Εκεί ασφαλίτες που παρακολουθούσαν τα παιδιά οδηγήθηκαν στον βιαστή τον οποίο και συνέλαβαν. Κατά τα άλλα πρόκειται για μια ακόμη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης. Σκέτο ανέκδοτο. Τα Εξάρχεια είναι και θα παραμείνουν γειτονιά».

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος συνελήφθη χθες και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική κακουργηματική δίωξη για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι χθες, καρατομήθηκε ο διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Ωρωπού, καθώς ο 23χρονος είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2022 για επίθεση εναντίον γυναίκας και αφού προφυλακίστηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα Γρεβενών για 12 μήνες δεν δικάστηκε και με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, στις 12 Ιουλίου του 2023 αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του.

Στον ίδιο είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος να διαμένει στη δομή προσφύγων της Μαλακάσας και να παρουσιάζεται τρεις φορές τον μήνα στο ΑΤ του Ωρωπού.

Αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook:

«Θα σας εξηγήσω πως έγινε η σύλληψη του βιαστή των Εξαρχείων.χτες ανεβαίνοντας την Θεμιστοκλέους τον είδα μπροστά μου στην Ερεσού γύρω στις 9:45 το βράδυ. Συνειδητοποίησα ότι είναι αυτός από περιγραφές για την εμφάνιση και τα ρούχα του. Σταμάτησα αμέσως ένα διερχόμενο αυτοκίνητο και ζήτησα από τον οδηγό να παραμείνει ώστε να νιώθω ασφαλής. Προσπάθησα να τον φωτογραφίσω αλλά αυτός γύρισε την πλάτη και κατευθύνθηκε προς την Τοσίτσα. Ειδοποίησα φίλους και γείτονες. Με μηχανάκια τον έψαχναν σε όλους τους γύρω δρόμους ώσπου τον εντόπισαν στην Κάνιγγος. Εκεί ασφαλίτες που παρακολουθούσαν τα παιδιά οδηγήθηκαν στον βιαστή τον οποίο και συνέλαβαν. Κατά τα άλλα πρόκειται για μια ακόμη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης. Σκέτο ανέκδοτο. ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL