Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.5°C
4 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.7°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.5°C18.8°C
4 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 88%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.6°C14.9°C
0 BF 100%
Εξάρχεια / Καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ μετά το φιάσκο με τον δράστη των σεξουαλικών επιθέσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξάρχεια / Καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ μετά το φιάσκο με τον δράστη των σεξουαλικών επιθέσεων

Δράστης Εξάρχεια

Καρατομείται ο διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Ωρωπού, αναφορικά με την υπόθεση του 23χρονου δράστη των σεξουαλικών επιθέσεων, στην περιοχή των Εξαρχείων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού».

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2022 για επίθεση σε γυναίκα και κρατούνταν στις φυλακές Γρεβενών. Συμπληρώθηκε ωστόσο το 12μηνο της προφυλάκισης δίχως να δικαστεί και με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, με ημερομηνία 12 Ιουλίου 2023 αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του με τον περιοριστικό όρο να διαμένει στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας και να παρουσιάζεται τρεις φορές τον μήνα το ΑΤ του τόπου διαμονής του, δηλαδή στο ΑΤ Ωρωπού.

Βάσει των πληροφοριών ο 23χρονος είχε προφυλακιστεί το 2022 και πάλι ως κατηγορούμενος για απόπειρες βιασμών στην περιοχή του Αλίμου, ενώ μέσα σε 3,5 μήνες συνελήφθη και πάλι κατηγορούμενος για απόπειρες βιασμών στα Εξάρχεια.

Ο 23χρονος είχε επιτεθεί σε γυναίκα, σε στάση λεωφορείου, τη στιγμή που έφευγε από την πλαζ του Αλίμου, με τον ίδιο να την σπρώχνει στο έδαφος και να προσπαθεί να τη βιάσει. Η γυναίκα είχε καλέσει σε βοήθεια, με αποτέλεσμα περαστικοί να σπεύσουν στο σημείο και να απομακρύνουν από πάνω της τον δράστη, ο οποίος τελικά συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, τουλάχιστον τέσσερα περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων, ανάμεσά τους και σε βάρος μιας 13χρονης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL