Την τελευταία του πνοή στα 67 χρόνια του άφησε ο Δήμος Εφραιμίδης ο οποίος υπήρξε από νέος, μέλος του Συνασπισμού, στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ.
Ο ίδιος ο οποίος ήταν πάντα δραστήριος πολίτης και μαχητής της Αριστεράς, έπαθε σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο την περασμένη Κυριακή και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Λευκού Σταυρού. Σήμερα έφυγε από τη ζωή.
Όπως αναφέρει η Άννα Φιλίνη «ο Δήμος γεννημένος στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα στην ΑΣΟΟΕ. Εκλέχτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων το 1994 και για τέσσερα χρόνια (1995-1998) καθόμασταν πλάϊ-πλάϊ στα έδρανα της ιστορικής αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πλατεία Δημαρχείου».
«Ως Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων υποστήριξε με επιμονή και με τεκμηριωμένες απόψεις τα συμφέροντα της πόλης και τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων και των κινημάτων πολιτών, που είχαν αρχίσει να έχουν εκείνη την περίοδο ιδιαίτερη άνθηση, ιδιαίτερα πάνω σε ζητήματα ελεύθερων χώρων και πρασίνου. Ως μέλος, σε εκείνα τα χρόνια, του ΔΣ του ΕΒΕΑ και γνώστης των οικονομικών συμμετείχε στην παρακολούθηση των προϋπολογισμών του Δήμου» προσθέτει η ίδια.
Τα τελευταία χρόνια δούλεψε με συνέπεια ως συμβασιούχος υπάλληλος στον Δήμο Βύρωνα, ενώ όπως σημειώνει η Ά. Φιλίνη «υπήρξε πάντοτε γελαστός, πρόθυμος στις συνεργασίες του και δημιουργικός, πιστός σύντροφος και αγαπημένος φίλος. Θα τον θυμόμαστε πάντα».
Ο Δημοσθένης Εφραιμίδης (πρώην Αναπληρωτής Συντονιστής της Ν.Ε. Α΄Αθήνας) δεν είναι πια μαζί μας ταξίδεψε για την Αχερουσία λίμνη σήμερα Παρασκευή πρωί 17 Νοεμβρίου 2023 στα 67 του χρόνια, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α' Αθήνας και προσθέτει:
«Σύντροφε και φίλε Δήμο το άγγελμα της εκδημίας σου ανήμερα του Πολυτεχνείου όλες και όλους εμάς που πορευτήκαμε μαζί στο δρόμο του αγώνα μας συντάραξε, καλό σου ταξίδι στην αιωνιότητα. Τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
«Διαρκής η συμμετοχή του, σχεδόν μισό αιώνα, στους δημοκρατικούς, κοινωνικούς και φιλειρηνικούς αγώνες, τους οποίους υπηρέτησε και από αιρετές θέσεις σε φορείς των ΕΒΕΕ, στον δήμο Αθηναίων, στην ΚΠΕ του Συνασπισμού. Ήταν μαζί μας μέχρι πρόσφατα σε δράσεις για την ειρήνη και την διεθνή αλληλεγγύη, όπως για την υποδοχή του Πλοίου της Ειρήνης στον Πειραιά, με σύνθημα “Stop Killing Gaza”, 3.11.2023, ενώ συμμετείχε και στην ίδρυση της Πρωτοβουλίας Ειρήνης και Διεθνούς Αλληλεγγύης Βύρωνα. Θερμότατα συλλυπητήρια στη σύντροφό του καθηγήτρια πανεπιστημίου Γεωργία Πετράκη», σημειώνει καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α' Αθήνας.
Η κηδεία του Δήμου Εφραιμίδη θα γίνει την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 11π.μ. στο Νεοχώρι Μεσολογγίου.