Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.9°C22.6°C
4 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.5°C22.3°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C22.1°C
1 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.1°C20.9°C
3 BF 37%
Γιάννης Αλαφούζος / Προσφέυγει στη δικαιοσύνη κατά του Βελόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάννης Αλαφούζος / Προσφέυγει στη δικαιοσύνη κατά του Βελόπουλου

Ο Γιάννης Αλαφούζος
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Στη Δικαιοσύνη εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου, ανακοίνωσε ότι προσφεύγει ο εφοπλιστής Γιάννης Αλαφούζος.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σημειώνει ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, «προέβη σε ψευδείς, συκοφαντικές και άκρως προσβλητικές σε βάρος μου δηλώσεις, ισχυριζόμενος ότι “εφοπλιστές, όπως ο κ. Αλαφούζος, κάνουν λαθρεμπόριο”».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βελόπουλος καταφέρεται εναντίον μου, διαδίδοντας ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, χωρίς φυσικά να παραθέτει κανένα απολύτως στοιχείο» σημειώνει ο Γιάννης Αλαφούζος και προσθέτει:

«Επειδή το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και επειδή προφανώς ο κ. Βελόπουλος εκλαμβάνει την ανεκτικότητά μου ως ευκαιρία για συνέχιση της σπίλωσης και της αήθους επίθεσης κατά του προσώπου μου, υπηρετώντας άγνωστους σε εμάς σκοπούς, προσφεύγω άμεσα στη δικαιοσύνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των εννόμων συμφερόντων μου».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφερόμενος στην ακρίβεια δήλωσε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα ότι «επιτρέπετε τους λαθρέμπορους πετρελαίου ή τους επιχειρηματίες Έλληνες εφοπλιστές όπως ο κ. Αλαφούζος, συμπαθής κατά τα άλλα, ή ο κ. Αγγελικούσης ή όλοι αυτοί που κάνουν εν πάσει περιπτώσει εμπόριο πετρελαιοειδών, να κάνουν λαθρεμπόριο».

Αναλυτικά η δήλωση του Κ. Βελόπουλου:

«Μιλάτε για εισαγώμενη ακρίβεια εσείς στη ΝΔ. Εγώ να δεχτώ ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Γιατί δεν βλέπουμε ποιο είναι το αίτιο; Τι φταίει για την εισαγόμενη ακρίβεια; Να σας πω εγώ! Επικαλείστε συνεχώς την ακριβή ενέργεια. Έχετε δίκιο. Η ακριβή ενέργεια προστίθεται στο κόστος παραγωγής των προϊόντων, είτε γεωργικών, είτε κτηνοτροφικών ή οποιουδήποτε άλλου προϊόντος. Έχετε δίκιο. Είναι ακριβό το φυσικό αέριο, είναι ακριβό το πετρέλαιο, είναι ακριβή η ενέργεια. Αφού είναι ακριβά τα προϊόντα και πεινάνε οι Έλληνες γιατί πρέπει να παίρνω φυσικό αέριο by pass από τη Βουλγαρία ενώ είναι της Ρωσίας και να πληρώνω 450 εκατομμύρια πρόστιμο στη Βουλγαρία δασμούς; Πρώτον. Δεύτερον, γιατί δεν πάτε απευθείας από τη Ρωσία να πάρετε φθηνό φυσικό αέριο και παίρνετε αμερικανικό LNG που είναι 300 και 400 % ακριβότερο; Επιβάλλατε κυρώσεις θα μου πείτε; Ο διεθνής παράγοντας κύριε υπουργέ; Να σας απαντήσω! Το λαθρεμπόριο που γίνεται στον λακωνικό κόλπο και αλλαχού δεν το ξέρετε εσείς; Επιτρέπετε τους λαθρέμπορους πετρελαίου ή τους επιχειρηματίες Έλληνες εφοπλιστές όπως ο κ. Αλαφούζος, συμπαθής κατά τα άλλα, ή ο κ. Αγγελικούσης ή όλοι αυτοί που κάνουν εν πάσει περιπτώσει εμπόριο πετρελαιοειδών, να κάνουν λαθρεμπόριο; Να πληρώνουμε εμείς πανάκριβα την ενέργεια αλλά αυτοί στο απυρόβλητο. Ή θα επιβάλλετε πρόστιμο σε όλους, και στους εφοπλιστές κολλητούς σας ή θα πάρετε φυσικό αέριο και πετρέλαιο φθηνό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL