Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
1 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.6°C
1 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C21.5°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C27.7°C
1 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Ξυλοδαρμός 16χρονης / Βίαιες προσαγωγές από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια μετά τη μεγάλη πορεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξυλοδαρμός 16χρονης / Βίαιες προσαγωγές από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια μετά τη μεγάλη πορεία

ΜΑΤ προσαγάγουν άτομο στα Εξάρχεια
Avgi.gr

Ένταση και χημικά μετά την μεγάλη πορεία για τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο, με τα ΜΑΤ να προχωρούν σε βίαιες προσαγωγές. 

Συγκρούσεις σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου έγιναν ρίψεις μολότοφ, αλλά και χημικών, όπως φαίνεται και σε σχετικά βίντεο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προσήχθηκαν πέντε άτομα και έχουν γίνει τρεις συλλήψεις.

 Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος τη ΑΥΓΗΣ και του avgi.gr, Κώστας Παπαντωνίου η μία προσαγωγή έγινε σε κοπέλα η οποία απλά διαμαρτυρόταν για τη μεταχείριση στα άτομα που είχαν ήδη προσαχθεί, ενώ αντίστοιχοι τραμπουκισμοί υπήρξαν και σε άλλα άτομα, χωρίς όμως να καταλήξουν σε προσαγωγές.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε το βράδυ της Δευτέρας στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε ως αφετηρία τα Προπύλαια. Ακολούθησε δυναμική πορεία προς τη Βουλή, με τα ΜΑΤ να είναι συνεχώς παρατεταγμένα δίπλα στους διαδηλωτές. Στη συνέχεια ο κόσμος κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια  και κατέληξε στο μνημείο του Γρηγορόπουλου.

Εκεί ομάδα ατόμων άρχισε να ετοιμάζεται για σύγκρουση ωστόσο η πρώτη κίνηση έγινε από ΜΑΤ με τις διμοιρίες να εφορμούν από τους δρόμους που οδηγούν στη Μεσολογγίου. 

Λίγο αργότερα ένας άνδρας των ΜΑΤ θα πατήσει την μπότα του πάνω στο μνημείο του δολοφονημένου έφηβου από τον πρώην ειδικό φρουρό Ε. Κορκονέα, για να δέσει τα κορδόνια του, μια κίνηση που αν και μοιάζει αμελητέα, έχει την  σημασία της, αν σκεφτεί κανείς το πλαίσιο της σημερινής συγκέντρωσης. 

Νεαρός που προσήγαγε η ΕΛΑΣ
Avgi.gr

«Μην ακούτε τι λέει η TV, οι μπάτσοι τη χτύπησαν τη Βασιλική» και «Ελλάς Ελλήνων Αστυνομικών ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών» ήταν ανάμεσα στα συνθήματα που φώναζε ο κόσμος, για την 16χρονη, για την οποία υπάρχουν καταγγελίες ότι ξυλοκοπήθηκε από δυνάμεις της ΟΠΚΕ, μετά από αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο, κάτι που η ΕΛΑΣ αρνήθηκε σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζοντας ότι η κοπέλα είχε χτυπήσει όταν την εντόπισαν.

ΜΑΤ στην πορεία
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME
Πανό για πορεία
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
AVGI.GR

Υπενθυμίζεται ότι για τον σοβαρό τραυματισμό της νεαρής κοπέλας, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, παρενέβη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, ζητώντας τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία αναλαμβάνει το τμήμα Ανθρωποκτονιών υπό την εποπτεία αρμόδιου εισαγγελέα.

 

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστεί αν έχουν τελεστεί τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η εισαγγελία ζητεί να ληφθεί η κατάθεση της 16χρονης όταν η κατάσταση της υγείας της το επιτρέψει, καθώς και να εξεταστούν ως μάρτυρες οικεία της πρόσωπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL