Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C20.9°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.5°C
3 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.5°C
2 BF 45%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.3°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
0 BF 45%
Νοσοκομεία - Κρήτη / Εκρηκτική η κατάσταση – Παραίτηση υπέβαλε και ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομεία - Κρήτη / Εκρηκτική η κατάσταση – Παραίτηση υπέβαλε και ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ

Νοσηλευτές σε νοσοκομείο
Φωτογραφία αρχείου (INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι είναι πλέον η κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας στην Κρήτη. Μετά την ηχηρή παραίτηση του διορισθέντος μόλις πριν από 7 ημέρες διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, γιατρού Χάρη Λυδάκη που κατήγγειλε το σοβαρότατο θέμα των μετακινήσεων παθολόγων από το αποδεκατισμένο Βενιζέλειο, άλλη μια παραίτηση έρχεται να ταράξει τα νερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, την παραίτησή του υπέβαλε και ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Δημήτρης Αγαπίου, αρμόδιος για την πρωτοβάθμια φροντίδα.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, πριν από λίγες ημέρες που ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης δεν βρισκόταν στην υπηρεσία και τον αναπλήρωνε,  ο κ. Αγαπίου φέρεται να δέχτηκε κάποιο τηλεφώνημα από το Υπουργείο Υγείας ζητώντας του επίμονα από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής να καλύψει τις ανάγκες και να δώσει λύσεις στο πρόβλημα με τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου όπου και πάλι παρουσιάζεται έλλειψη με νέο «εντέλλεσθε». 

«Η αντίδραση του κ. Αγαπίου φέρεται να ήταν πολύ έντονη όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εκείνος να ένιωσε έντονη δυσφορία από την πίεση και να αποχωρήσει από τα γραφεία της 7ης ΥΠΕ με τη συνοδεία της συζύγου» αναφέρει το τοπικό μέσο.

Πάντως, σύμφωνα με το cretalive.gr, η παραίτηση Αγαπίου δεν έγινε δεκτή.

Υπενθυμίζεται ότι με μια προκλητική ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας απάντησε στον παραιτηθέντα διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, επιχειρώντας να βγει και από πάνω. Αντί να αναγνωρίσει τα τεράστια προβλήματα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο που εξανάγκασαν σε παραίτηση τον διοικητή, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο κουνάει και το δάχτυλο δηλώνοντας ότι «κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL