Live τώρα    
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης / Προκλητική και αήθης απάντηση στον παραιτηθέντα διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης / Προκλητική και αήθης απάντηση στον παραιτηθέντα διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
(EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Να βγει και από πάνω, αντί να αναγνωρίσει τα τεράστια προβλήματα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο που εξανάγκασαν σε παραίτηση τον διορισθέντα μόλις πριν από 7 ημέρες διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, γιατρό Χάρη Λυδάκη, επιχειρεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Με μια προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όχι μόνο δεν απαντά στην κραυγή αγωνίας του γιατρού, αλλά κουνάει και το δάχτυλο δηλώνοντας ότι «κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας δεν γίνεται καμία αναφορά στο σοβαρότατο θέμα των μετακινήσεων παθολόγων από το αποδεκατισμένο Βενιζέλειο, με τελευταία σταγόνα το αίτημα για μετακίνηση ειδικευμένου παθολόγου για την κάλυψη των εφημεριών στο νοσοκομείο Ρεθύμνου που οδήγησε τον Χάρη Λυδάκη να παραιτηθεί και να πάει ο ίδιος στο Ρέθυμνο για να καλύψει το κενό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετα, διακηρύσσεται ότι «η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων».
 
Ενώ όλες οι ενέργειες δείχνουν το αντίθετο, η ανακοίνωση επιμένει ότι «για το Υπουργείο Υγείας προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης».
 
Μάλιστα, δεν διστάζει να εκτοξεύσει και απειλές σημειώνοντας ότι «το Υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν  τα νόμιμα καθήκοντά τους».
 
Τέλος, όπως ανακοινώνεται, την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο Διευθυντής  του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Μετά την παραίτηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου , το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων.
 
Για το Υπουργείο Υγείας προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης.
 
Το Υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν  τα νόμιμα καθήκοντά τους.
 
Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο Διευθυντής  του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0