Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.8°C18.5°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.6°C17.7°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.8°C17.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C15.2°C
0 BF 82%
Κοριοί / Εντοπίστηκαν σε νοσοκομείο και πολλά ξενοδοχεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοριοί / Εντοπίστηκαν σε νοσοκομείο και πολλά ξενοδοχεία

ΚΟΡΙΟΣ
Twitter

Περισσότερα από ένα είναι τα ξενοδοχεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα από τους κοριούς, ενώ το ίδιο ισχύει για διαμερίσματα airbnb, καθώς και τουλάχιστον ένα νοσοκομείο, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε μιλώντας στο Open ο γεωπόνος-εντομολόγος Γιώργος Σιχάνης. Όπως εξήγησε σε άλλο σημείο, ασθενείς που νοσηλεύονταν σε δωμάτιο του συγκεκριμένου νοσοκομείου, διαπίστωσαν το πρόβλημα.

«Καθημερινά μας παίρνουν τηλέφωνα ... έχουμε κρούσματα σε νοσοκομεία, ξενώνες ... υπήρχαν τα φαινόμενα αυτά και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω των μετακινήσεων έχουμε περισσότερα κρούσματα», όπως είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τα σημάδια με τα οποία αναγνωρίζουμε το πρόβλημα είναι τα χαρακτηριστικά τσιμήματα στα γυμνά μέρη του σώματος που δεν καλύπτουν τα ρούχα, το λεγόμενο "γαζί", συνεχόμενα τσιμπήματα στη σειρά», όπως εξήγησε.

Στη συνέχεια, επιθεωρεί το χώρο κάποιος ειδικός, «θα βρούμε μαύρες κηλίδες και αυγά, στο στρώμα, τις ραφές, τις ακμές του κρεβατιού, στο κομοδίνο, στις πρίζες, πίσω από κάδρα, κουρτινόξυλα, ακόμη και στα γύψινα τελειώματα στο ταβάνι».

Ανάλογα με την έκταση και τα σημεία όπου θα εντοπιστεί το πρόβλημα, μπορεί να ακολουθήσει πλήρης απόρριψη, αφαίρεση με μηχανικά μέσα ή/και χημική αντιμετώπιση, όπως εξήγησε.

Παρακίνησε εξάλλου το κοινό να μην φοβάται τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται, καθώς είναι εγκεκριμένα για χρήση σε κατοικημένους χώρους. Σημείωσε παράλληλα ότι ο καθαρισμός «είναι μια μακροχρόνια δέσμευση, δεν λύνεται με μία φορά. Θα χρειαστεί να ξανάρθει ειδικός και περισσότερες από 1-2 φορές, σε διάστημα κάποιων εβδομάδων ή μηνών».

«Ο κοριός είναι έντομο-ταξιδιώτης, θα έρθει στο τσαντάκι μας, στα πράγματά μας, στα ρούχα μας. Εμείς θα τον μεταφέρουμε στα σπίτια μας και σε όποιον άλλο χώρο. Έτσι μετακινείται», εξήγησε ο ίδιος.

Αντίστοιχα, υπάρχουν περιπτώσεις σε ελαφρές κατασκευές τοιχοποιΐας, όπως οι γυψοσανίδες, να περάσουν τα έντομα από τον ένα χώρο στον άλλο, όπως σε ξενοδοχεία ή άλλα κτίρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL